Danilo Nikolić i Rade Zagorac (© Starsport)
Danilo Nikolić i Rade Zagorac (© Starsport)

Danilo Nikolić se seli kod Radeta Zagorca u Saratov

Vreme čitanja: 1min | sub. 05.11.22. | 14:03

Crnogorski reprezentativac karijeru nastavlja u Avtodoru

Počeo je sezonu u francuskom Dižonu, ali se zadržao svega mesec dana. Ipak, nije dugo Danilo Nikolić čekao na novi angažman. Kako prenose Vijesti, crnogorski košarkaš karijeru nastavlja u Avtodoru iz Saratova.

Krilni centar će u klubu s juga Rusije sarađivati sa zemljakom Milošem Pavićevićem, koji je neposredno pred početak sezone na klupi Avtodora zamenio srpskog stručnjaka Nebojšu Vidića. Svlačionicu i teren deliće sa bivšim kapitenom Partizana Radetom Zagorcem koji od tekuće takmičarske godine igra u Saratovu.

Izabrane vesti

Nikolić je u prethodnih pet sezona nosio dres Budućnost, a u prvoj po povratku u matični klub osvojio je titulu u ABA ligi. Veliki deo prethodne sezone propustio je zbog zdravstvenih problema, ali se vratio i na nekoliko utakmica pokazao da bi mogao da bude jedan od lidera u ovoj takmičarskoj godini.

Nije produžio ugovor tokom minulog leta, prešao je u francuski Dižon, ostavio solidan utisak, ali je po njegovom dolasku Amerikanac Markis Mekdafi iz trećeg pokušaja prošao lekarske preglede, pa je automatski počeo da mu važi jednogodišnji ugovor.

S ozbirom da Nikolić nije imao garantovanu saradnju, a francuski klub budžet da plaća dva igrača na istoj poziciji, ali i strance iznad dozvoljenog broja, zahvalio se na saradnji crnogorskom internacionalcu.

Prethodnih nedelja je trenirao u Podgorici i čekao ponudu, a karijeru na kraju nastavlja u članu VTB lige koji posle sedam utakmica u novoj sezoni ima učinak 2-5.


tagovi

Danilo NikolićAvtodor SaratovRade ZagoracVTB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara