Darko Rajaković
Darko Rajaković

Darko Rajaković vodi Memfis kao glavni trener!

Vreme čitanja: 1min | uto. 11.01.22. | 16:55

Tejlor Dženkins ostaje šef stručnog štaba

Velika čast za srpsku košarku - Darko Rajaković postaće drugi srpski trener koji je sa klupe kao glavni trener vodio jednu NBA franšizu u takmičarskoj utakmici! I to na klupi Memfis Grizlisa, javlja najpoznatiji NBA insajder Adrijan Vojnarovski.

Rajaković će biti u ulozi prvog trenera u susretu protiv Golden Stejta tokom noći između utorka i srede pošto je šef stručnog štaba Tejlor Dženkins i dalje u kovid protokolu. Srpski strateg je iz istog nedavno izašao.

Izabrane vesti

Stručnjak rodom iz Čačka probiće barijeru koju je dosad prešao još samo Igor Kokoškov, koji je otišao i korak dalje te bio zvanično šef struke u ekipi Finiks Sansa.

02.00: (2,15) Memfis (12,5) Golden Stejt (1,85)

Rajaković je u Memfis stigao septembra 2020. godine kada je u stručnom štabu odmenio Nevena Spahiju. U dosadašnjoj karijeri bio je asistent u Oklahomi koja je tada na okupu imala Kevina Duranta, Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka, te u Finiksu kod Montija Vilijamsa i kratko reprezentaciji Srbije, tokom Mundobasketa u Kini. Sa odlaskom Saše Đorđevića i dolaskom Igora Kokoškova promenio se i stručni štab nacionalnog sastava, a Rajaković se posvetio isključivo klupskom angažmanu. Bio je i učesnik Ol star utakmice 2014. godine kao asistent.

Duel protiv Golden Stejt Voriorsa zakazan je za dva časa posle ponoći, a domaćin je Memfis.



tagovi

Darko RajakovićNBA ligaMemfis Grizlis

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara