(BC Astana)
(BC Astana)

Darko Ruso seo na trenersku klupu učesnika VTB lige

Vreme čitanja: 1min | uto. 29.06.21. | 14:11

Srpski stručnjak potpisao dvogodišnji ugovor sa Astanom

Darko Ruso novi je trener Astane. Srpski stručnjak potpisao je dovogodišnji ugovor sa učesnikom VTB lige, saopštio je klub iz Kazahstana.

Ruso je trenersku karijeru počeo 1994. godine na klupi Beobanke u kojoj se zadržao do 2000. godine. Potom je jednu sezonu vodio Partizan s kojim je bio na utakmicu do titule protiv apsolutnog favorita Budućnosti (3-2 u finalnoj seriji).

Izabrane vesti

U jesen 2001. imenovan je za trenera Hemofarma. Iako se kratko zadržao u Vršcu, ostaće upamćen kao trener koji je prvi dao šansu u seniorskom timu tada 16-godišnjaku Darku Miličiću. Nedugo potom preuzeo je Budućnost, da bi internacionalnu karijeru počeo 2002. je Apolonu. Tim iz Patre uveo je 2003. godine u grčku elitu. Nedugo zatim je dao ostavku da bi se 2004. vratio i ostao još jednu sezonu.

Radio je u atinskom Marusiju, Igokei, solunskom Iraklisu, ukrajinskom Himiku i bečkom Cepteru.

Svojeveremeno je bio selektor mlade reprezentacije SR Jugoslavije (do 22 godine) koja je osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu 1997. godine, a od 1998. do 2000. asistirao je Željko Obradoviću u seniorskoj reprezentaciji.

Ruso je drugi srpski trener u mladom kazahstanskom klubu osnovanom 2011. godine, jer je Aleksandar Trifunović bio šef stručnog štaba Astane od 2013. do 2015. godine. Biće i jedan od dva naša stručnjaka u VTB ligi, pošto je Zoran Lukić nedavno produžio ugovor sa Nižnjim Novgorodom.


tagovi

KK AstanaDarko Ruso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara