Nando De Kolo (Screenshot - twitter.com)
Nando De Kolo (Screenshot - twitter.com)

De Kolo se posle 13 godina vratio kući

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 21:29

Iskusni francuski košarkaš potpisao za Asvel

Iako mu je istekao ugovor, očekivalo se da će ostati uz Dimitrisa Itudisa u Fenerbahčeu. Ipak, odlučio je da se vrati kući. Kako je i zvanično povrđeno Nando De Kolo je novi igrač Asvela.

Najtrofejniji francuski klub je obelodanio da je sa 35-godišnjim reprezentativcem parafirao dvogodišnju saradnju. Iskusni bek se tako vratio u domovinu posle 13 godine. Poslednji put je kod kuće igrao za Šole i to na startu profesionalne karijere od 2006. do 2009. godine.

Izabrane vesti

Interesantno je da dolazi u klub Tonija Parkera sa kojim je dugi niz godina branio boje državnog tima, ali i delio svlačionicu u San Antoniju.

"Hvala ti što veruješ u naš projekat. Ulazimo u novu eru. Zajedno smo 2013. godine osvojili prvu evropsku titulu za francusku reprezentaciju. Nadam se da ćemo 2023. godine osvojiti prvu titulu u Evroligi sa Asvelom", ambiciozno je poručio prvi čovek Asvela.

De Kolo je posle tri godine u Šoleu izašao na NBA draft, gde ga je San Antonio odabrao kao 53. pika. Nije odmah dobio šansu, već se tri godine kalio u Valensiji, a onda otišao u najjaču konkurenciju na svetu i parafirao saradnju sa Mamuzama. Igrao je kratko i za Toronto, a sakupio je 119 utakmica u najjačoj ligi sveta (3,8 poena, 1,8 skokova i 1,7 asistencija).

Vratio se 2014. godine na Stari kontinent i potpisao ugovor sa CSKA za koji je nastupao punih pet godina. Dva puta je sa Armejcima osvojio Evroligu (2016, 2019), a bio i MVP elitnog takmičenja pre šest godina, kao i najbolji strelac.

Leta 2019. godine je odlučio da pojača Fenerbahče. U prvoj sezoni sarađivao sa Željkom Obradovićem, a potom radio sa još dva srpska stručnjaka u Istanbulu - Igorom Kokoškovim i Aleksandrom Đorđevićem. Osvojio je Kup sa Željkom i prvenstvo nedavno sa Saletom Đorđevićem.

Fener je odlučio da se zahvali srpskom strategu na saradnji i na njegovo mesto postavio Dimitrisa Itudisa. Procene su bile da će Francuz nastaviti saradnju sa grčkom stručnjakom koji ga je trenirao svih pet godina u Moskvi. Ipak, odlučio se za povratak kući i biće centralna figura Asvela u naredne dve godine.

Očekuje se uskoro još jedna promena u Vilerbanu, kako je na pragu povratka u klub i Žan Livio Šarl, kojem je istekao ugovor sa Olimpijakosom. Asvel su već napustili Rejmar Morgan (Galatasaraj), kao i Eli Okobo (na pragu Monaka) i Viktor Vembanjama (na pragu Metropolitana).


tagovi

Nando De KoloAsvelKK FenerbahčeKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara