Maršal Glikman i Dejan Bodiroga (Evroliga)
Maršal Glikman i Dejan Bodiroga (Evroliga)

Dejan Bodiroga preuzeo funkciju predsednika Evrolige: Radujem se nastavku izgradnje i širenja uticaja naša dva takmičenja

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.09.22. | 12:30

Uz svetsku legendu, na jednoj od važnih mesta je i Maršal Glikman

Evroliga je objavila promene u vrhu organizacije. Kako je Mozzart Sport još u maju najavio, Dejan Bodiroga je zvanično preuzeo ulogu prvog čoveka Evrolige, odnosno imenovan za predsednika i direktora, dok je Maršal Glikman, generalni direktor G2 Strategic i dugogodišnji savetnik evropskog takmičenja postavkljen za vršioca dužnosti generalnog direktora, direktora njegovih povezanih kompanija i specijalnog savetnika za nekretnine Evrolige.

Kako je navedeno "Ikona Evrolige Dejan Bodiroga smatra se jednim od najvećih igrača u istoriji evropske košarke. Donosi ogromno znanje i iskustvo u svoju novu ulogu i fokusiraće se na povećanje kvaliteta takmičenja za klubove, igrače, navijače, partnere i sve zainteresovane strane."

Izabrane vesti

"Njegova široka međunarodna mreža pruža osnovu za novu strategiju fokusiranu na poboljšanje institucionalnih odnosa Eevrolige u okviru globalne košarkaške zajednice, uključujući Udruženje igrača Evrolige, Odbor glavnih trenera Evrolige, Uniju košarkaških zvaničnika Evrolige, FIBA, domaće lige i druge srodne institucije", saopštila je Evroliga.

Napolenula je da je Bodiroga bio i potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije između 2011. i 2015. godine, a potom i predsednik Komisije za takmičenje FIBA Evrope.

"Ulazimo u novu eru Evrolige. Proteklih 20 godina je prvo evropsko košarkaško takmičenje postalo moćno u globalnom sportu. Želeo bih da se zahvalim Đordiju Bertomeu i njegovom timu na njihovoj viziji i napornom radu i Radujem se nastavku izgradnje i širenja uticaja Evrolige i Evrokupa", rekao je Bodiroga po stupanju na funkciju.

Maršal Glikman će pored navedenih funkcija imati i mesto u odboru Euroleague Ventures, zajedničkog preduzeća lige sa IMG Media. Njegova uloga će biti prelazna i pomagaće akcionarima Evrolige u pronalasku stalnog izvršnog direktora. Fokusiraće se na poslovnu stranu, blisko sarađujući sa IMG-om na optimizaciji vrednosti lige i kolektivne komercijalne imovine klubova, proširenju baze navijača, integraciji evropske košarke u popularnu kulturu širom sveta i, na kraju, širenju na ključnim tržišta.

"Evroliga mi je kao porodica. Uvek sam verovao da vrhunska panevropska košarkaška liga ima ogroman potencijal, posebno njenu privlačnost za 'digitalne' generacije. Oduševljen sam što mogu da pomognem našim prijateljima u kancelariji lige i najboljim klubovima u Evropi da pređu na novo rukovodstvo. Zahvalan sam osnivaču Evrolige, Đordiju Bertomeuu na njegovom liderstvu, prijateljstvu i podršci, koji mi je pomogao da se prilagodim evropskim kulturama i sportskim tradicijama, i radujem se njegovim savetima i mudrosti u budućnosti", kazao je Glikman iza koga je dugu karijera u sportskoj industriji, uključujući i funkciju predsednika Portland Blejzersa.

Takođe odlično poznaje evropski sportski ekosistem, pošto je G2 Strategic poslovni savetnik Evrolige već 20 godina. Portfolio evropskih klijenata G2 Strategic-a uključuju La Ligu, francusku Ligu 1, Francusku teniska federacija, Barselonu, Olimpik Lion, CSKA Moskvu, ATP, PSŽ...

Glikman je takođe imao vodeću ulogu u razvoju nekoliko planiranih ili izgrađenih arena i stadiona, uključujući Moda centar (Portland), Amerikan erlajns arenu (Majami), Rolan Garos (Pariz), nove arene u Vilerbanu...

Bodiroga i Glikman će preuzeti funkciju generalnog direktora Đordija Bertomeua, koji je te uloge obavljao 22 godine i bio jedan od osnivača Evrolige 2000. godine...


tagovi

Dejan BodirogaEvroligaĐordi Bertomeu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara