Dejan Davidovac (©MN Press)
Dejan Davidovac (©MN Press)

Dejan Davidovac: Ima do Kupa dosta vremena, da probamo prvo da dobijemo Albu pa - derbi

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.01.24. | 14:36

“Iskreno, teško je. Kada su bila dva vezana dupla kola posle Nove godine, bilo je teško, nismo imali mnogo vremena za trening. Snalazimo se, radimo dosta na oporavku”, rekao je srpski reprezentativac

Crvena zvezda će odbranu trofeja u Mozzart Kupu Radivoja Koraća početi sa FMP iz Železnika u sredu 14. Februara, dok bi potencijalno polufinale moglo da bude protiv boljeg iz duela dva čačanska rivala, Borca Mozzart i Čačka 94.

Ispred Crvene zvezde na žrebu su bili trener Janis Sferopulos, kapiten Branko Lazić i Dejan Davidovac, koji je kao reprezentativac Srbije zajedno sa Aleksom Avramovićem izvlačio parove.

Izabrane vesti

“Još jedan Kup za mene, šesti čini mi se”, smeje se Davidovac i nastavlja:

“Osvojio sam u Novom Sadu, kada je bila korona, pa onda još jedan u Nišu”.

Težu prepreku na prvom stepeniku Mozzart Kupa Radivoja Koraća Zvezda nije mogla da dobije, iako je tradicija na strani crveno-belih.

“Čeka nas borba za prvi trofej, zanimljiva utakmica nas čeka. U Nišu je dobra organizacija, volim da igram tamo, verujem i ostali. Očekujem dobre utakmice”.

Pre turnira u Nišu, Zvezdu čeka još dosta posla. Samo ove sedmice gostovanje Albi u Berlinu i onda večiti derbi u kome su crveno-beli domaćini.

“Tako je, mi smo baš u dosta nezgodnom ritmu utakmica, zbog Evrolige i ABA lige. Imamo još dosta do Niša. Alba je dosta nezgodna ekipa, pogotovo na njenom terenu. Zna se da smo imali dosta problema sa Albom u prošlosti, kako u Beogradu, tako i u Berlinu. Daćemo sve od sebe da se spremimo što bolje i da probamo da dobijemo. Navikli smo da igramo u ovakvom ritmu, razmišljaćemo posle Evrolige i o derbiju. Sve su nam utakmice bitne, idemo korak po korak”.

A, kako je trenirati u takvom ritmu?

“Iskreno, teško je. Kada su bila dva vezana dupla kola posle Nove godine, bilo je teško, nismo imali mnogo vremena za trening. Snalazimo se, radimo dosta na oporavku. Nismo ni kompletni, iz čestih utakmica dešavaju se problemi sa povredama. Imali smo dosta povređenih, imamo ih i sada. Nadam se da će se što pre oporaviti, medicinski tim radi na tome”.

Crvena zvezda duela sa Albom u Berlinu igra u četvrtak od 20 časova.


tagovi

Mozzart Kup Radivoja KoraćaDejan DavidovacKup Radivoja Koraća 2024.

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara