Foto: Lejča photography
Foto: Lejča photography

Dejan Mijatović: Imamo nameru da Zvezdi pariramo na pravi način

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.02.23. | 11:29

Na priču se nadovezuje košarkaš Uroš Čarapić, koji smatra da Partizan Mozzart bet igra najlepšu košarku u Evropi

Četvrtfinalnom utakmicom Kupa Radivoja Koraća, protiv ekipe Crvene zvezde, košarkaši Borac Mozzarta će otvoriti drugi front u ovoj sezoni. Šef struke Čačana, Dejan Mijatović, smatra da je Zvezda izraziti favorit u narednom susretu.

,,Crvena zvezda je jedan od favorita za osvajanje Kupa Radivoja Koraća. Po ocenama mnogih, duel Crvene zvezde i Partizana će odlučiti o narednom pobedniku. Uzimajući u obzir naš plasman u ABA ligi, kostur je napravljen tako da mi moramo da igramo protiv nekog tima koji se takmiči u regionalnoj ligi. Žreb je odlučio da to bude ‘crveno – beli’ sastav. Već jednom smo igrali ove sezone u Pioniru. Smatram da smo se dobro nosili 25 minuta, ali u nastavku je kvalitet protivnika došao do izražaja. Crvena zvezda iza sebe ima odličnu sezonu u oba takmičenja. Fizički je moćna, igra veoma agresivnu odbranu, a o spoljnim igračima da ne govorim. Dovoljno je da pomenem Kampaca, Vildozu, Nedovića, Dobrića, pa da svima bude jasno kakva je to ekipa”, kazao je trener Borac Mozzarta.

Izabrane vesti

Naravno, čačanski tim nema nameru da se preda, već da pokuša da pruži što bolji otpor jednom evroligaškom sastavu.

,,Moramo da utakmici pristupimo maksimalno koncentrisano. Biće potrebno da se odrade mnoge stvari u odbrani. Želja nam je da odigramo dobru utakmicu, da podignemo nivo igre u odnosu na meč sa Partizanom. Kup je vrsta takmičenja gde su iznenađenja moguća. Imamo nameru da pariramo Crvenoj zvezdi na pravi način. Ali još uvek smo u fazi sređivanja tima i pripreme za najvažniji deo sezone”,

Što se tiče zdravstvenog biltena, ni ovog puta Borac Mozzart neće biti potpuno kompletan jer su bolesni Sava Lešić i Nemanja Todorović. Oni su roviti, a pod znakom pitanja je i Uroš Čarapić koji je za Mozzart Sport kazao: “Zvezda je veliki favorit, ali Borac Mozzart nema šta da izgubi. Želimo da pružimo maksimum i naš klub pokažemo u najboljem svetlu. Kup je takmičenje iznenađenja, sećam se, jedne godine u Nišu nam je baš malo nedostajalo da pobedimo Zvezdu. Teško je dobiti ovakvu Zvezdu koja poseduje ogromankvalitet, ali na toj strani žreba je Partizan Mozzartbet sa kojim smo igrali pre nekoliko dana”.

Zdravstveni bilten ekipe je nešto bolji nego što je to bio slučaj protiv Cibone.

“Polako se oporavljamo, ali nismo kompletni. Pauza zbog obaveza reprezentacije dobro će nam doći. Da se oporavimo i pripremimo za mart kada nas očekuju ključne utakmice. Kod kuće igramo sa SC, Megom i MZT – om. To su ključni mečevi u borbi za opstanak.”.

Sigurno i dalje žalite za izgubljenom utakmicom protiv Cibone.

“Igrali smo desetkovani utakmicu koja je bila važna u borbi za opstanak. Već sam kazao, svaka čast našoj deci koja su odigrala tu utakmicu. Ostavili su srce na terenu i potvrdili da na njih možemo da računamo. Nisu se uplašili, nisu respektovali rivala, ali opet nam je nedostajala sreća. Ona nam fali godinama unazad”. 

Dilema, Partizan ili Zvezda kao osvajač ovogodišnjeg pehara.

“Partizan trenutno igra najlepšu košarku u Evropi. U kupu je sve moguće, ali veće šanse dajem ‘crno – belima’. Ne bih isključio ni Zvezdu jer znamo kakav sastav ima, kako igra, das u fizički spremni i da je to jedan meč koji odlučuje”, zaključio je Čarapić

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALA

Sreda:

18.00: (1,85) Partizan Mozzart Bet (hendikep -39,5) Spartak Subotica (1,85)

21.00: (1,85) Mega (hendikep -21,5) Vojvodina (1,85)

Četvrtak:

18.00: (1,85) Crvena zvezda (hendikep -28,5) Borac Mozzart (1,85)

21.00: (1,85) FMP Železnik (hendikep -23,5) Metalac Valjevo (1,85)

POLUFINALE

Petak u 17.00 i 21.00

FINALE

Subota u 21.00

* Kvote su podložne promenama

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Kup Radivoja KoraćaKK Borac ČačakDejan MijatovićKK Crvena zvezdaUroš Čarapić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara