Dejan Mijatović: Potrudićemo se da napravimo iskorak u novoj sezoni

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.08.23. | 14:13

Prvi tim Borac Mozzarta sprema se za takmičarsku godinu u ABA ligi

Deset dana je proteklo od kada je trener Dejan Džoli Mijatović okupio svoje igrače kako bi započeo pripreme za novu takmičarsku godinu, četvrtu u kojoj će Borac Mozzart igrati u ABA ligi.

„Želeli smo da krenemo na vreme da se pripremamo. Takođe, namera nam je da što pre kompletiramo roster. Tim je nov, značajno je promenjen, tako da je pred nama naporan rad. Potrebno je da dostignemo optimalan nivo forme pre prve utakmice sa Cibonom. Velika stvar je što smo radili u junu, a pojedinci i u julu. Pripreme će biti naporne, posebno bazične, ali to je sve deo posla“, započeo je izlaganje trener Čačana.

Izabrane vesti

Prvi tim je doveo dosta novih igrača, ali tu nije kraj.

„Ostalo je da dovedemo igrača koji je klasična petica. Nadam se da ćemo to uskoro učiniti, a onda ćemo imati gotovo kompletan tim. Bitno nam je da na vreme imamo ceo sastav, jer samo tako možemo potpuno spremni da sačekamo početak lige. Ovog leta ponuda na tržištu je diktirala izbor pojačanja. Jedno su želje, a drugo mogućnosti. Želeli smo da dovedemo što više domaćih košarkaša, ali nismo mogli finansijski da ispratimo njihove zahteve. Borac prosto ne može, što se tiče finansija, da se takmiči sa mnogim klubovima iz ABA lige. Verujem da su košarkaši koje smo doveli pravi izbor za nas, u svakom smislu“, kazao je Mijatović.

Kao i uvek, Čačani su planirali dosta pripremnih utakmica.

„Već 23. avgusta imamo prvi meč, a rival će biti FMP. Uslediće okršaji protiv Budućnosti, Crvene zvezde, Oldenburga, Studentskog centra, Astane, zatim turnir u Širokom Brijegu, a na kraju će biti završna provera krajem septembra. Odlučili smo da nam protivnici budu veoma jaki, jer samo tako možemo imati jasnu sliku o svom trenutnom stanju“.

Prošle sezone nije bilo lako, a sigurno neće biti ni naredne.

„Nije zahvalno u ovom momentu davati neke prognoze. A ne želim da se razmećem nekim obećavajućim izjavama. Borcu nije lako ni zbog pravila ABA lige. Mesto na tabeli nije garant da ćemo sigurno ostati u takmičenju. To nas mnogo opterećuje. Ali potrudićemo se da napravimo iskorak u odnosu na prethodne sezone, u to nema sumnje. Verujemo u svoj rad“.

Crveno – beli tim iz grada na Moravi je ovog leta dao pregršt mladih igrača u svim reprezentativnim uzrastima.

,,Velika stvar jeste da su Borac i Čačak ovog leta dali osmoricu reprezentativaca. To je rezultat dobrog rada u mlađim kategorijama u prethodnim godinama. Drago mi je da su naši igrači postali kostur nacionalnog tima. Najbolji dokaz za to su Nikolić, Ćurčić i Milošević, osvajači zlatne medalje na EP. Ne želim da izostavim KK Mladost, koja je prvi oslonac u strateškoj saradnji u našem gradu. Dobrilo Jojić je poslednjih 25 godina ozbiljan košarkaški radnik. Naravno, najveći teret rada je podneo Miloš Pejanović, koji je godinama trenirao pomenute momke. A ne mogu da ne pomenem trenere Bjelića i Bugarčića, kod kojih su Nikolić i Milošević upisali značajne seniorske minute“, zastao je Mijatović, a onda je nastavio.

,,Pavle Nikolić je apostrofiran kao vodeći projekat našeg kluba. Drago mi je da shvata šta znači ozbiljan rad i šta se od njega očekuje. Verujem da će on naredne sezone napraviti veliki iskorak, a na nama je da mu pomognemo. Ima priliku da postane vodeći igrač našeg kluba, ali i reprezentacije. Moram da pomenem i Nikolu Manojlovića, u koga polažemo velike nade, o čemu svedoči da je sklopljena saradnja sa njim na tri godine. Smatram da je on jedan od najperspektivnijih igrača na toj poziciji u našoj zemlji“.

Zatim se usredsredio na aktuelna pitanja vezana za seniorsku reprezentaciju.

,,Osećam veliku žal, kao čovek koji je četiri godine radio u KSS – u, što ne možemo da dostignemo nivo svesti o potrebi pravljena vrhunskih rezultata. Žao mi je što reprezentacija nije kompletna, pa da napadnemo zlato. Osećam da nam prolazi i ova generacija. Naravno, verujem u Bogdanovića, jer sam sarađivao sa njim i znam kakav je vođa. Naši momci su osvajali razna odličja, a sada druge reprezentacije svrstavaju među favorite, a iste smo toliko puta pobeđivali. Nije mi pravo kada to čujem. Iako nismo kompletni, jer neke rušilačke sile sa strane su preovladale, ipak verujem u naš tim. Ulaganja države u košarku su u ovom momentu ogromna, izdvajaju se velika sredstva, imamo dva učesnika Evrolige, armiju navijača. Sve u svemu, mi smo zemlja košarke“.

Kormilar Čačana nije propustio da se zahvali ljudima koji svesrdno pomažu klub.

,,Borac Mozzart ima ogrmomnu podršku brojnih ljudi u gradu, počevši od gradonačelnika Miluna Todorovića i samog grada Čačka, preko brojnih kompanija, poput Mozzarta, PS – a... Oni nam daju logistički i finansijski oslonac da stvaramo ozbiljan klub. Samo zajedno možemo da funkcionišemo, tako da im dugujemo zahvalnost. A na nama je da se polako probijamo ka vrhu“, završio je Dejan Mijatović.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

KK BoracDejan MijatovićČačakABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara