Dejan Mijatović (©MN Press)
Dejan Mijatović (©MN Press)

Dejan Mijatović pred Zvezdu: Split protiv nas ubacio sve, sa MZT-om ni blizu te partije

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.04.23. | 10:19

"Ne možemo da se oslanjamo na rezultate drugih timova, moramo da pokušamo da sami rešimo svoj problem", kaže trener Borca Mozzart

Posle trijumfa skopskog MZT u Splitu, košarkaši Borca Mozzart osećaju dodatni prtiisak moranja, a imaće verovatno najteži posao od svih učesnika ABA lige do kraja s obzirom da prvo od 19.30 dočekuje Crvenu zvezdu u Dvorani kraj Morave, a zatim u poslednjem kolu ide Budućnosti u Podgoricu.

Ne treba trošiti reči kako bi se objasnilo u koliko neugodnom položaju se u ovom trenutku nalazi čačanski tim. Pošto je MZT uspeo da ostvari pobedu u Splitu, a u poslednjoj rundi igra kod kuće protiv Cibone, računica je jasna. Borac mora da ostvari jednu pobedu u poslednja dva kola kako bi izbegao poslednju poziciju i direktno ispadanje.

Izabrane vesti

Borac Mozzart će u narednih sedam dana morati na megdan ekipama iz samog vrha lige.

"Prvo nam u goste dolazi Crvena zvezda, pa onda idemo u Podgoricu gde ćemo igrati protiv Budućnosti. To će biti veliki izazovi za momke i mene", kazao je popularni Džoli.

Naravno, nije propustio da se dotakne utakmice koja je igrana u Dalmaciji.

"Iskren da budem, ne znam šta bih rekao. Split je bio fenomenalan protiv nas, svaku loptu koju je poslao ka košu završila je na dnu mrežice. A protiv MZT nije bio ni blizu te partije. Ali ne možemo da se oslanjamo na rezultate drugih timova, moramo da pokušamo da sami rešimo svoj problem", rekao je Mijatović.

Sledi okršaj sa Crvenom zvezdom, u kom će Borac morati da pruži svoj maksimum kako bi bio dostojan rival.

"Crvena zvezda je izraziti favorit. Uz Partizan, ona je glavni konkurent za osvajanje lige. Igra izuzetnu košarku od kada je tim preuzeo Duško Ivanović. On je postavio dobar temelj, vidi se to u pristupu, energiji, načinu na koji ekipa igra. A od kada je u tim stigao Kampaco, roster je dodatno ojačan, tako da Crvena zvezda ima možda i najbolje bekove u Evropi".

Naravno, Borac neće imati nameru da se preda.

"Utakmica protiv Crvene zvezde nam predstavlja veliko zadovoljstvo. Kada se igra protiv takvog protivika nema pritiska, ali postoji odgovornost da se pokažemo u najboljem svetlu. Želimo da probamo da pariramo u mnogim stvarima. To je bitno momcima i meni. Igrači Crvene zvezde imaju izuzetan pristup igri, posebno u odbrani. Vrlo su energični, uvek izlaze na prvi pas. Moramo se adaptirati, posebno u organizaciji napada. Takođe, moramo izdržati i kontakt, jer su igrači Crvene zvezde fizički snažni. Sve u svemu, očekujem lepu utakmicu za sve aktere, a jedino što mi želimo da se predstavimo na dobar način publici u Čačku", završio je Dejan Mijatović.

Pišu: Đurđe Mečanin / Nikola Minović

ABA LIGA – 25. kolo

Petak:

Split – MZT Skoplje 74:77

/Šorter 22 - V. Stojanovski 16/

Subota:

Cibona - Zadar 63:89

/Kapusta 17 - Božić 22p, 15sk 9as/

Mega - Budućnost 76:85

/Branković 23p, 8sk - Grin 17/

Nedelja:

19.30: (8,50) Borac Mozzart (25,0) Crvena zvezda (1,07)

Ponedeljak:

18.00: (2,10) Studentski Centar (14,0) FMP (1,80)

20.00: (1,05) Partizan Mozzart Bet (27,0) Igokea (10,0)

Utorak:

19.00: Mornar Bar – Cedevita Olimpija

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Borac MozzartKK Borac ČačakDejan MijatovićABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara