Foto: Lejča photography
Foto: Lejča photography

Dejan Mijatović: Ratnički protiv Studentskog centra

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.03.23. | 08:59

Borac Mozzart, sa Podgoričanima, igra prvu u nizu ključnih utakmica!

Jedan od okršaja 20. kola ABA lige biće odigran u Čačku, gde će domaći Borac Mozzart imati priliku da ugosti rivala iz podgoričkog Studentskog centra. Dejan Džoli Mijatović, šef struke Čačana, u nekoliko rečenica se osvrnuo na pauzu koju je tim imao u minulom periodu.

,,Pauza nam je dosta prijala jer smo uspeli da oporavimo igrače koji su bili van terena zbog bolesti i povreda. Posle utakmice Kupa Radivoja Koraća iskoristili smo vreme koje smo imali da se kompletiramo i sprovedemo u delo ciklus rada i treninga. Mart mesec je izuzetno bitan za klub. Od utakmice sa Studentskim centrom kreće serija važnih duela, koji će odlučivati o plasmanu u ABA ligi. Sve u svemu, momci su uradili odličan posao. Svi smo se uželeli utakmica i jedva čekamo meč sa Studentskim centrom“, započeo je izlaganje trener prvog tima Borac Mozzarta.

Izabrane vesti

Čačanima će posao biti izuzetno težak, naročito ako se uzme u obzir da se MZT, u ovom momentu, izjednačio sa brojem pobeda.

,,Moramo da se bavimo sobom i izazovima koji su pred nama, a ne bi trebalo da se previše oslanjamo na druge rezultate, jer vidimo šta se dešava u ligi. Ostaje da se fokusiramo na rivale, a pre svih na Studentski centar”, dodao je Mijatović.

Što se tiče sledećeg protivnika šta je bitno kazati.

,,U goste nam dolazi sjajna ekipa, koja igra fenomenalno ove sezone. Tim je sklop mladosti i iskustva. Uostalom, Studentski centar ima projekat razvoja mladih igrača u Crnoj Gori. Na poziciji pleja ima Džeksona, koji je u francuskoj ligi imao izuzetnu statistiku. Megi je odličan trojkaš, Drežnjak je kvalitetni nisko krilo. A tu se spisak dobrih igrača ne završava. Sve u svemu, reč je o ekipi koja ima ogroman broj poena u rukama. Igra lepu napadačku košarku”.

Ipak, Vi imate spreman odgovor za rivala.

,,Od početka meča moramo igrati izuzetno agresivno. Prvi segment mora biti odbrana, gde zalaganje mora biti ogromno. Svi moraju biti fokusirani u defanzivi, ali i energija mora biti velika. Biće potrebno da igramo ratnički protiv Studentskog centra. Svaka lopta biće bitna. Naravno, i napad mora biti na visini zadatka. Samo tako možemo do pobede”, zaključio je Dejan Džoli Mijatović.

Miloš Glišić, krilni centar Borca Mozzart, ima pozitivno mišljenje o narednom rivalu.

,,Spremni dočekujemo Studentski centar, jer dobro znamo kvalitete pomenute ekipe. To je sastav koji igra jako dobro ove sezone i koji je u zoni plej – ofa. Siguran sam da ima ambicije da tu i ostane”, rekao je Glišić.

Zbog važnosti sledeće utakmice Čačanima će biti potrebna pomoć sugrađana. Danas od 12:00 do 18:00 sati počinje prodaja ulaznica po ceni od 400 dinara. Deca do navršenih 15 godina mogu ući na utakmicu besplatno.


ABA LIGA - 20. KOLO

Petak

MZT Skoplje - FMP Železnik 87:82

/Kefi 26 - Izundu 18/

Subota

Split - Partizan Mozzart Bet 95:96

/Šortrer 25 - Naneli 18/

Budućnost - Zadar 76:68

/Grin 17 - Božić 25/

Nedelja

Cibona - Crvena zvezda 85:81

/Kapusta 24 - Petrušev 15/

Cedevita Olimpija - Igokea 83:73

/Adams 20 – Đorđević 13/

Ponedeljak

18.00: (2,10) Borac Mozzart (14,0) Studentski centar (1,80)

20.00: (1,35) Mega (16,0) Mornar (3,50)

*** Kvote su podložne promenama

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović


tagovi

KK Borac ČačakDejan MijatovićStudentski centarABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara