Dejan Mijatović: Sve što smo planirali za ovu sezonu, mi smo ostvarili

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.23. | 14:03

Za seniore Borac Mozzarta debitovao je Petar Radović sa penaest godina i pet meseci, najmlađi debitant u istoriji kluba!

Seniorski  tim KK Borac Mozzart stavio je tačku na učešće u ovogodišnjem izdanju Superlige. Poslednju utakmicu u domaćem takmičenju Čačani su odigrali u Novom Sadu protiv Vojvodine. Kada je zvuk sirene označio kraj susreta, bodovi su završili na kontu Novosađana. Vojvodina je slavila rezultatom 80:61 (23:12; 13:18; 18:12; 26:19).

Šef struke Čačana, Dejan Mijatović,  smatra da je Superliga bila korisna njegovom timu.

Izabrane vesti

,,Sve što smo planirali ove sezone, mi smo ostvarili. Zbog toga smo Superligu hteli da iskoristimo da pružimo šansu mlađim igračima. Reč je o košarkašima koji će sledeće sezone dobiti veću ulogu. Nismo imali rezultatski imperativ, mi smo tražili nama bitna rešenja”, rekao je Mijatović.

Zatim se dotakao pitanja sastavljanja ekipe za narednu sezonu.

,,Pojedini igrači imaju ugovore sa klubom, a njima smo dali prioritet. Naravno, neke pozicije su deficitarne, tako da imamo košarkaše na koje računamo. Razume se, roster će morati još da se popuni, tako da nas čeka dosta posla tokom leta”.

Mladi bek Boarc Mozzarta, Đorđe V. Ćurčić, zahvalio se treneru u ime svih mladih igrača na šansi dobijenoj u Superligi.

,,Želim da čestitam Vojvodini na zasluženoj pobedi. Što se nas tiče, ovom utakmicom smo okončali još jednu uspešnu sezonu. Cilj je bio da ostanemo u ABA ligi, što smo i učinili. A kada je reč o Superligi, došlo je do promena u ekipi. Trener je odlučio da pruži šansu mlađim igračima. Pošto spadam u tu grupu, moram da se zahvalim treneru Mijatoviću na pruženoj šansi. Kada smo čuli rezultat utakmice u Valjevu i da je Mega slavila, saznali smo da nemamo šansu za prvo mesto u grupi i da je tako sezona za nas gotova. Bez obzira na to, želim da čestitam saigračima i stručnom štabu na svemu što smo učinili ove sezone”, izjavio je Đorđe V. Ćurčić.

Inače, za prvi tim Borac Mozzarta debitovao je mlađani Petar Radović sa 15 godina i pet meseci. Prema podacima sa kojima raspolažemo sin Dula Radovića je najmlađi debitant u prvom timu Borca. Petar D. Radović je ušao protiv Metalca, u poslednja tri minuta utakmice, i odmah je ubacio trojku. Pored Radovića na parketu su se našli Dragićević, Milošević, IvkovićPetar Radović se upisao u strelce i u Novom Sadu, a u avgustu naći će se na EP za kadete u Severnoj Makedoniji.

 PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović



tagovi

KK Borac ČačakDejan Mijatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara