Dejan Radonjić (©Star Sport)
Dejan Radonjić (©Star Sport)

Dejan Radonjić potpisuje za Panatinaikos u četvrtak

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.06.22. | 18:04

Postignut dogovor dve strane, ugovor na dve godine

Dejan Radonjić više nije trener Crvene zvezde. Posle godinu i po dana i dve triple krune najtrofejniji trener u istoriji kluba sa Malog Kalemegdana stavlja tačku na drugi boravak pošto je u sredu popodne postigao dogovor sa upravom Panatinaikosa. Kako se nezvanično može čuti, Radonjić će sa novim klubom ugovor potpisati u četvrtak tokom dana. Saradnja će biti potpisana na dve godine.

Posle nekoliko dana neizvesnosti, osvajač čak 15 trofeja sa Crvenom zvezdom izabrao je da okrene novi list i započne sledeće poglavlje u bogatoj trenerskoj karijeri, u redovima slavnog kluba iz Atine. Crvena zvezda tako posle Ostina Holinsa i Dejana Davidovca ostaje bez čoveka koji je vremenom postao sinonim uspeha i koji je Crvenu zvezdu doveo do epiteta najdominantnijeg tima regiona tokom protekle decenije.

Izabrane vesti

Četvrtak, 18.30: (3,05) Letonija (15,0) Srbija (1,45)

Od gotovo sigurnog ostanka posle odbranjenog i trećeg pehara u Železniku, u roku od samo nekoliko dana sve se okrenulo praktično naglavačke. Radonjić je dobio poziv Panatinaikosa, zatim je u pratnji svog agenta Miška Ražnatovića danas doputovao u Atinu na pregovore uz ideju da konačnu odluku donese najkasnije u četvrtak. Ipak, posle sastanka sa vodećim ljudima Zelenih, između ostalih i Dimitrisa Janakopulosa, crnogorski stručnjak je rešio da pruži ruku odmah i tako stavi tačku na sve prethodne spekulacije.

Radonjića u Panatinaikosu, baš kao i Crvenu zvezdu bez njega čeka veliki posao. Uprava crveno-belih sada mora da reaguje brzo i pronađe novog trenera, ali i igrače na nekoliko pozicija. Pre svega nekog ko će da zameni Holinsa i Davidovca, a možda i Nikolu Kalinića koji je iskoristio mogućnost izlaska iz ugovora sa željom da sačeka rasplet oko Radonjićevog angažmana. No, srpski as će verovatno sačekati da vidi koga će Crvena zvezda dovesti umesto Radonjića, pre nego što se izjasni da li ostaje u Beogradu ili ne.

Podsetimo, bez ugovora su Nejt Volters, koji je u SAD otišao odmah po završetku Jadranske lige, te kapiten Branko Lazić, Marko Simonović i Majk Cirbes. Klub je iskoristio opciju produžetka saradnje sa Eronom Vajtom, dok su pod ugovorima još Luka Mitrović, Stefan Lazarević, Ognjen Dobrić, Nikola Ivanović, Stefan Marković i Ognjen Kuzmić.

Dejan Radonjić ostaće zlatnim slovima upisan u istorijske knjige Crvene zvezde. Po pet ABA liga, Superliga i Žućkovih levica u Kupu Radivoja Koraća. Osim toga ima najviše utakmica i pobeda na klupi Crvene zvezde.


tagovi

KK PanatinaikosKK Crvena zvezdaEvroligaDejan Radonjić

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara