"Dejan Tomašević"
"Dejan Tomašević"

Dejan Tomašević: Čačanski navijači su bitan faktor

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.05.17. | 16:03

Borac opušteno dočekuje Subotičane

Dejan Tomašević

U petak veče Borac je u Sremskoj Mitrovici izgubio od ekipe Mega Leksa rezultatom 84:70. Time su šanse da se Čačani nađu u prva četiri mesta značajno umanjene, jer ekipa Mega Leksa sada beži Borcu za dve pobede. Ali nada i očekivanje da Borac može da se domogne mesta koje vodi u ABA ligu ipak postoje. O željama za nastavak Super Lige i očekivanjima pred duel sa subotičkim Spartakom Nemanja Todorović, krilni centar čačanske ekipe…
,,Sigurno će Spartak doći opušten u Čačak, da proba da izvuče još jednu pobedu, jer su nas pobedili u drugom kolu. Mi želimo da ostvarimo što veći broj trijumfa u Superligi i da probamo da se eventualno plasiramo u ABA ligu, što je u ovom trenutku jako teško, ali nameravamo da se borimo do samog kraja. Potrebno je da se oporavimo od poraza od Mege i da se usredsredimo na sledeće mečeve“, jasan je Todorović.

Izabrane vesti

Borac i Spartak su stari znanci iz KLS-a, pa među njima nema mnogo tajni i sve se zna, pa publika u Čačku može da očekuje jedan dobar meč. Što se tiče zdravstvenog biltena u Borcu, problem može biti povreda tetive ruke koju je zadobio Milan Milovanović. On je sa tom povredom igrao i utakmicu u Sremskoj Mitrovici, a u klubu se nadaju da će biti spreman za meč sa Spartakom.
,,Ovo je četvrta utakmica koju ćemo odigrati protiv Spartaka ove sezone, tako da se vrlo dobro poznajemo. Mi smo kod kuće u ligaškom delu ostvarili ubedljivu pobedu, a u Subotici smo izgubili sa malo koševa razlike u oba duela. Očekujemo jednu dobru utakmicu samim tim što igramo kod kuće pred domaćom publikom, pa se podrazumeva da težimo ka pobedi. Zdravstveno stanje nije zadovoljavajuće, jer pored evidentnog umora kod svih igrača, Milovanović je povredio tetivu ruke. On je u Mitrovici smogao snage i odigrao je meč, pa se nadam da će to biti slučaj i u ponedeljak. Pobedom protiv Spartaka bliži smo petom mestu, a uz malo sreće i četvrtom. Pozvao bih navijače da dođu u halu i da nas podrže kao u prethodnim utakmicama, jer su veoma bitan faktor za našu igru i za naše uspehe“, reči su Dejana Tomaševića, člana stručnog štaba KK Borac.

Uz povoljan razvoj situacije Borac bi mogao da se nada tom željenom četvrtom mestu. Čačani su ove sezone pokazali da mogu da se nose sa svakom ekipom, pa u mečevima sa Spartakom, Vršcem, Partizanom i FMP-om mogu da traže svoju šansu.

Utakmica između ekipa Borca i Spartaka biće odigrana u ponedeljak 22. maja sa početkom u 19:30.

Piše: Djurdje Mečanin


tagovi

ČačakDejan TomaševićKK Borac ČačakMilan MilovanovićNemanja Todorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara