Gabrijel Dek (©Starsport)
Gabrijel Dek (©Starsport)

Dek pred duel sa Zvezdom: Moramo da igramo sa mnogo intenziteta, čeka nas čvrst protivnik sa snažnim igračima

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.10.22. | 16:47

"Mislim da će ključ biti u odbrani", rekao je Argentinac pred okršaj sa srpskim šampionom

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtom kolu Evrolige gostuju Real Madridu (petak, 20.45). Oba tima pretrpela su poraze u prethodnoj rundi, Zvezda je pala u Vitoriji protiv Baskonije (75:92), Kraljevski klub kod kuće u sudaru sa Olimpijakosom (87:89).

Crveno-beli gostovanje u glavnom gradu Španije dočekuju sa učinkom 0-3, dok je Real dosad uspeo da savlada samo Panatinaikos na premijeri (izgubio i od Barselone). Trener Blankosa Ćus Mateo ističe da zbog nedostatka vremena za pripremu duela, želi da se posveti svojoj ekipi.

Izabrane vesti

"Malo je vremena za trening i pripremu kada imate dve utakmice u nizu. Zato morate da se fokusirate na sebe više nego na protivnika. Analiziramo vrline i mane, gde da napadnemo protivnika, ali je važno da se skocentrišemo na naš rad i nastavimo da radimo ono što je donas. Svaka utakmica ima posebnu priču i ne bi trebalo da gledamo dalje u kalendar", rekao je Mateo.

Jedan od ključnih igrača Reala i ove sezone je argentinski reprezentativac Gabrijel Dek. Imaće priliku da se odmeri i sa zemljkom Lukom Vildozom, koji će prema najavama biti u protokolu za sutrašnji duel, te se očekuje i da debituje.

"Moramo da igramo sa mnogo intenziteta na terenu, jer je Crvena zvezda čvrst tim sa snažnim igračima koji daju sve od sebe. Moramo da razmišljamo o sebi i trudimo se da istaknemo svoje vrline, napredujemo u svim segementima koji dosad nisu bili dobri. Mislim da će ključ utakmice biti u odbrani. Moramo da budemo dobri pozadi, ali i u napadu, da uvek tražimo najbolju moguću opciju", istakao je Dek.

Crvena zvezda i Real su se dosad sastajali u 13 navrata na najvećoj evropskoj pozornici, a Kraljevski klub je upisao osam trijumfa. Crveno-beli su dva puta bili bolji u Madridu, poslednji put u januaru prošle godine (77:79). Poslednji okršaj ovih timova odigran je početkom marta u Beogradu, a srpski šampion je slavio 65:62.


tagovi

Gabrijel DekČus MateoKK Crvena zvezdaKK Real Madrid

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara