Deni Avdija (©Nikola Mikić / Mozzart Sport)
Deni Avdija (©Nikola Mikić / Mozzart Sport)

Deni Avdija: Voleo sam da gledam Tea kao mali, Srbija puna kvalitetnih igrača (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 14:31

“Uvek je zadovoljstvo kada igram protiv Srbije. Još od malih nogu je tako, kada sam odlučio da igram za Izrael“, kaže sin legendarnog Zvezdinog košarkaša Zufera Avdije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Praga)

Evrobasket je startovao susretom Španije i Bugarske u Tbilisiju, dok Prag spremno čeka petak i početak Grupe D u kojoj Srbija igra poslednju utakmicu sa Holandijom od 21 čas.

Izabrane vesti

Nacionalne selekcije će u četvrtak tokom celog dana biti u O2 Areni, zbog čega je interesantno videti i kako se ostali spremaju za prvi takmičarski dan. Trening Izraela, koji je u četvrtak prvi istrčao na parket, bio je primamljiv za srpske novinarske ekipe zbog Denija Avdije, sina legendarnog košarkaša Crvene zvezde Zufera.

Po završetku treninga Avdija je upitan da li bi mogao da nam kaže nešto na srpskom, na šta se on nasmejao i rekao da ne govori dobro i da se to njegovom ocu neće dopasti. Iako smo probali da ga uverimo da je njegov srpski dovoljno dobar za komunikaciju, ipak smo nastavili priču na engleskom... Naravno, tema je utakmica sa Srbijom koja je na programu 6. septembra od 21 čas...

“Uvek je zadovoljstvo kada igram protiv Srbije. Još od malih nogu je tako, kada sam odlučio da igram za Izrael“, počinje mlada zvezda Vašingtona i nastavlja:

“Došao sam da se takmičim, Srbija je uvek puna kvalitetnih protivnika i nadam se da ćemo uspeti da pobedimo“.

Tvoj otac je legenda u Srbiji, pogotovo među navijačima Crvene zvezde. Da li ti je dao neki savet pre polaska na Evropsko prvenstvo?

“Rekao mi je da igram svoju igru, da uživam. Ovo neću raditi celog života, neću imati mogućnost da igram mnogo kontinentalnih prvenstava u karijeri. Na kraju dana, protiv koga god da igra, na kojem god takmičenju da sam jednostavno treba da igram ono što znam najbolje i uživam u vožnji“.

Da li si tokom odrastanja imao neke idole iz Srbije, igrače uz koje si odrastao?

“Voleo sam da gledam klipove Miloša Teodosića, to je definitivno. Iskreno, ne sećam se mnogo igrača, ali Teodosića sam pratio stalno“.

Protiv koga će biti najteže igrati kada na drugoj strani bude Srbija?

“Dajte, Džoker (Nikola Jokić prim. aut) naravno“, uz osmeh završava Avdija.

HOLANDIJA VODI POSLE 23 MINUTA, SMAILAGIĆ RASPOLOŽEN

Detalj sa semafora (©Mozzart Sport / Nikola Stojković)Detalj sa semafora (©Mozzart Sport / Nikola Stojković)

Dok je trajao trening Izraela, na semaforu je išla simulacija utakmice između Srbije i Holandije u sklopu probe sistema pred start grupne faze. Ono što se moglo videti na velikom ekranu nije bilo pohvalno za srpski sastav, pošto su Holanđani posle 23 minuta vodili rezultatom 38:30. Najefikasniji u redovima Orlova bili su Alen Smailagić sa 13 i Boriša Simanić sa sedam poena, a u sastavu su bili i Miloš Teodosić, Balša Koprivica, Nikola Jović... Naravno, u pitanju je samo test, ništa više...


tagovi

Deni Avdijakošarkaška reprezentacija Srbijekošarkaška reprezentacija Izraela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara