undefined
undefined

Denver dovodi Riversa kao zamenu Mariju, a Jokić poručuje: Ceo život sam bio potcenjen

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 09:49

Meloun ne krije da je ideja Nagetsa da srpski centar doslovce nosi tim na svojim plećima

Ostali su Denver Nagetsi u ozbiljnom problemu posle povrede Džamala Marija. Najbolji igrač tima posle Nikole Jokića pokidao je ligament kolena i neće se skorije vraćati na parket. Veliki je to udarac za Nagetse, ali... Moraju dalje. I našli su zamenu za povređenog Džamala. U pitanju je Ostin Rivers.

Kako javlja Denver Post, Nagetsi će u svoje redove dovesti Ostina Riversa na desetodnevni ugovor. Ideja je da on bude zamena za povređenog Marija. On će doći kao slobodan igrač. Rivers je prešao u Oklahomu tokom trejd perioda, ali je kasnije otpušten. Sada se već nalazi u Denveru i očekuje se da potpiše ugovor.

Izabrane vesti

Rivers će imati težak zadatak da nadomesti 21,2 poena, 47,7 odsto šuta iz igre i pet asistencija koliko je Mari prosečno beležio u sezoni. Rivers je u karijeri nastupao za Nju Orleans, Los Anđeles Kliperse, Vašington, Hjuston i Njujork Nikse.

Naravno, koliko god će Rivers probati da se nametne i izbori za dugoročniji ugovor u Denveru, toliko je sada celokupna težina igre tog tima pala na pleća Nikole Jokića.

Jasno je to treneru Majklu Melounu.

"Nikola mora da bude momak koji će usmeravati naš brod, da nosi tim na leđima. Jer, to MVP radi. A moje skromno mišljenje je da je on MVP ove sezone", rekao je Meloun.

Podvlači Meloun da će Jokić biti glavna karika u borbi Denvera do kraja sezone.

"Sada bez Džamala i 18 utakmica do kraja, potrebna nam je najbolja verzija svih igrača. Posebno Nikole", rekao je Meloun.

Jasno je da Jokić igra ove sezone na nivou MVP-a lige, te da je Denver gajio nadu, a to i dalje čini, da može čak i do šampionskog prstena. Međutim, pomenuta povreda Marija značajno ruši celu koncepciju Nagetsima.

Mada, često se u SAD-u forsiraju drugi igrači u MVP trci, na primer Džoel Embid.

"Bio sam potcenjen ceo svoj život, da budem iskren. Nekako sam navikao na to. To je za mene normalna pozicija. Ali to nam daje veliko olakšanje, nećemo biti napeti i pod tenzijom. Samo ćemo se igrati", rekao je Jokić.

Kako Sports Ilustrejted ističe, ne pamti se da je neki tim osvojio prsten posle povrede drugog najboljeg igrača. Takođe, užasan udarac za Denver je činjenica da je ostao bez prvog plejmejkera. Ali kako ovaj list ističe, Denver je možda jedini tim koji može to da preživi zbog - Nikole Jokića. Plejmejkera u telu centra.

Hvale novinari pomenutog lista dovođenje Arona Gordona kao dobar potez, ali izražavaju sumnju u to kako će Fakundo Kampaco pokriti minutažu na pleju, posebno kada dođu plej-of utakmice. I većina njih uz Jokićevo ime dodavaju prefiks ili sufiks "MVP favorit".

Biće Jokiću potrebno čudo da odvede Denver do titule…


tagovi

Nikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara