Eron Gordon i Nikola Jokić (Foto: AFP)
Eron Gordon i Nikola Jokić (Foto: AFP)

Denver veruje u Gordona: Jokićevom saigraču 92.000.000 za četiri godine

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.09.21. | 22:18

Nagetsi odlučili da u narednu sezonu uđu sa gotovo identičnim timom iz minule

Jednu promenu napravio je Denver ovog leta. Umesto Pola Milsapa (preselio se u Bruklin), stigao je Džef Grin. Ostatak leta rukovodioci tima iskoristili su da produže ugovore sa nekolicinom igrača. Poslednji u nizu novu saradnju je dobio Eron Gordon. Dogovor je postignut na četiri godine, tokom kojih će krilni košarkaš zaraditi 92.000.000 dolara.

Veruju Nagetsi da su u sezoni za nama imali tim kadar da se domogne prstena. To govore i potezi u predsezoni. Za podvig im je nedostajao Džamal Mari, ali sa Kanađaninom na parketu bi situacija u takmičarskoj godini pred nama mogla da bude daleko drugačija. Tako je uprava odlučila da ne pravi promene, prinudno je jedino morala da potraži novog krilnog centra, a u Grinu je dobila iskusno pojačanje, koje bi moglo da donese prevagu u plej-ofu.

Izabrane vesti

Nove ugovore dobili su Vil Barton (dve godine, 30.000.000 dolara), Džamajkl Grin (dve godine, 16.400.000 dolara), Monte Moris (tri godine, 27.774.997 dolara), Ostin Rivers (jedna godina, 2.401.537 dolara), a sada i Gordon. Krilni košarkaš je u toku takmičarske godine za nama stigao iz Orlanda. Napravljen je trejd sa Medžikom, u kojem su se put Floride otisnuli Geri Heris i Er Džej Hempton.

Odigrao je 25-godišnji košarkaš 25 utakmica u regularnom delu sezone za sastav iz Kolorada i u proseku beležio 10,2 poena uz 4,7 skoka po nastupu. U plej-ofu je na 10 mečeva imao prosek od 11,1 poena i 5,4 uhvaćene lopte.

Nije oduševio, ali je pokazao da bi mogao da stvori sjajnu vezu sa Nikolom Jokićem. Poseduje sve kvalitetet da na pravi način isprati srpskog centra. Sjajan je atleta, popravio je i šut za tri poena i mogao bi da koristi višak prostora koji protivnička odbrana ostavlja u želji da zaustavi aktuelnog MVP-a NBA lige. Hranio ga je često srpski centar loptama i koristio njegova utrčavanja sa spoljnih pozicija. Pritom zbog fizičkih predispozicija i besprekorne spreme može da odigra na visokom nivou u odbrani i "zaključa" protivničke bekove i krila. Ima snage da se uhvati u koštac i sa korpulentnijim rivalima.

Bilo kako bilo, utisak je da ga je Denver preplatio. Zarađivaće 23.000.000 evra po sezoni. Možda je taj novac mogao da bude bolje utrošen, ali nisu hteli rukovodioci tima iz Pepsi centra da komplikuju situaciju. Ukazali su mu poverenje, sada je na njemu da ga opravda na terenu.


tagovi

Denver NagetsEron GordonNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara