Derik Rouz i Aleks Karuzo (©AFP)
Derik Rouz i Aleks Karuzo (©AFP)

Derik Rouz i Tom Tibodo ponovo zajedno

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.02.21. | 19:50

Iskusni bek se seli u Njujork, kartu u jednom smeru za Detroit bukirao Denis Smit Džunior

Kako javlja pouzdani Šams Čaranija, novinar uglednog Atletika, Njujork Niksi i Detroit Pistonsi su dogovorili trejd. Put Velike jabuke kreće Derik Rouz, dok će opremu sastava iz Mičigena zadužiti Denis Smit Džunior.

Već neko vreme je jasno da 32-godišnji plejmejker sezonu neće završiti sa Pistonsima. Nedeljama vlada veliko interesovanje za njegove usluge, a od kako je bivši košarkaš Čikago Bulsa propustio duel sa Golden Stejtom 30. januara, nije se vraćao na parket. Usledilo je i odlaganje utakmice sa Denverom zbog dobro poznatih razloga (virus korona), ali Rouza nije bilo u timu ni na naredne tri utakmice: protiv Jute, Finiksa i Lejkersa. Najpre su se krivili stomačni problemi, potom je odmorio meč sa Sansima, da bi megdan sa šampionom propustio zbog razloga lične prirode. Tada je postalo kristalno jasno - Di Rouz pakuje kofere.

Izabrane vesti

Sada je stigla i potvrda. Iskoristili su Pistonsi jednog od najiskusnijih pojedinaca u ekipi kako bi napravili još jedan korak u rekonstrukciji rostera, dobili su zauzvrat devet godina mlađeg košarkaša, koji je na početku svoje karijere u Dalasu često umeo da zablista. U Niksima je završio pre dve godine u trejdu za Kristapsa Porzingisa, ali su ga morile povrede. Minule sezone Smit je ubeležio svega 34 nastupa za tim iz Medison Skver Gardena, u proseku je beležio tek 5,5 poena po meču. Početkom tekućeg meseca preseljen je u filijalu u Razvojnoj ligi, posle samo tri nastupa i nešto manje od 30 minuta provedenih na parketu.

Tako će Tom Tibodo ponovo sarađivati sa Derikom Rouzom. Proveli su pet godina zajedno u Vetrovitom gradu, pod palicom iskusnog stručanjak Rouz je u sezoni 2010/11 bio i MVP lige. Jednu sezonu proveli su sarađivajući i u Minesoti. Svojevremeno prvi pik sa NBA drafta (2008) je već branio boje Niksa u sezoni 2016/17. Na 64 nastupa u Gardenu je u proseku beležio 18 poena po meču.

Niksi izgledaju daleko bolje ove sezone pod Tibodoovim vođstvom. Čini se da bi konačno mogli da se domognu i doigravanja, prvi put od 2013. godine. Rouz je u dosadašnjem toku sezone u proseku beležio 14,2 poena, 4,2 skoka i 1,9 dodavanja po meču, pa nema sumnje da će dodatno ojačati šanse sastava iz Njujorka da se nađe u plej-ofu.

Derik Rouz po okončanju tekuće sezone postaje i neograničeno slobodan, dok će Detroit imati mogućnost da izjednači najvišu ponudu koja stigne na Smitovu adresu, kako postaje ograničeno slobodan agent.


tagovi

Derik RouzDenis SmitTim TibodoNjujork NiksDetroit Pistons

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara