Derik Vilijams (©Starsport)
Derik Vilijams (©Starsport)

Derik Vilijams: Ako Ataman reši probleme u Panatinaikosu, skidam kapu

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 09:38

Amerikanac se rastao sa Zelenima, pa se oglasio na društvenim mrežama

Nastavio je Panatinaikos da pravi velike promene i sklapa novi tim treneru Erginu Atamanu. Angažovao je Kostasa Adetokounba, Dimitrisa Moraitisa, Luku Vildozu i Matijasa Lesora, a posle Parisa Lija i Nejta Voltersa, sidra su digli Derik Vilijams i Arturas Gudaitis - sva četvorica posle samo jedne sezone u klubu.

Svojevremeno drugi pik sa NBA drafta, Vilijams, bio je među najboljim igračima Zelenih minule sezone sa prosekom od 12,4 poena i 3,9 skokova u Evroligi, ali nije preživeo Atamanovu rekonstrukciju. Oglasio se po okončanju saradnje sa timom iz Atine na društvenim mrežama i ukazao da u klubu postoje veliki problemi.

Izabrane vesti

On je odgovorio jednom navijaču Olimpijakosa na društvenim mrežama koji mu je sugerisao da ga je "zaslepela zelena boja novca". Tvrdi Vilijams da to ne može biti dalje od istine i provlači da je pred novim trenerom težak zadatak.

"Nisu mi čak ni nudili najviše novca, tako da to nije tačno. Reći ću samo, toliko je problema koje ni Ataman ne može da sredi, iako je jedan od najboljih. Ako uspe, skidam kapu", istakao je Derik Vilijams.

Panatinaikos je minule sezone razočarao nastupima u Evroligi, dok je u finalu grčkog plej-ofa pružio dobar otpor Olimpijakosu, ali nije uspeo da ga spreči da odbrani tron.

Prvi čovek kluba Dimitris Janakopulos najavio je povratak na staze stare slave od ove sezone, i sa reči prešao na dela. Vratio je Sanija Bečirovića u klub i postavio ga na poziciju sportskog direktora, za njim je stigao i Ataman, kao i nekoliko atraktivnih pojačanja, pre svega iz redova beogradskih klubova (Vildoza i Lesor).

Sa timom iz OAKA Arene su povezivani brojni igrači, Janakopulos je isticao u više navrata da će Zeleni dovoditi samo pojačanja vrhunskog kalibra, a spekuliše se da bi mogli da ojačaju redove i košarkašima iz NBA.


tagovi

KK PanatinaikosDerik VilijamsErgin Ataman

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara