Tim Igokee (FIBA Liga šampiona)
Tim Igokee (FIBA Liga šampiona)

Desetkovana Igokea napada Bilbao: Biće teško, ali znaćemo da iskoristimo prilike

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.11.22. | 11:24

"Moje je da pokušam da izvučem maksimum od momaka", kaže trener Dragan Bajić pred večerašnji susret u Ligi šampiona (18.30)

Odigrala je Igokea u ponedeljak iscrpljujući meč sa Crvenom zvezdom (70:76) u ABA ligi. Ali, nema mnogo vremena za odmor, jer 48 sati kasnije čeka je još jedno veliko iskušenje. Ovog puta u Ligi šampiona. Na noge dolazi Bilbao (18.30), neporaženi tim u grupi D, ali i jedan od članova ACB lige s kojima Igokea muku muči.

Naime, četa Dragana Bajića je u prethodnim serijalima Lige šampiona odigrala četri utakmice, dobila je samo jednu. Ali, izutetno vrednu. U martu 2021. pobedila je Burgos (77:75) tadašnjeg šampiona takmičenja koji je kasnije i odbranio krunu. Baskijci ne mogu da se pohvale da imaju tu krunu, ali imaju šampionske ambicije koje su potvrdili ubedljivim trijumfima u Nimbirku i nad Bahčešehirom. Ipak, više od njihovog kvaiteta, kao i umora tima, Bajića brine zdravstveno stanje u Igokei.

Izabrane vesti

"Bilbao poseduje kvalitet, igra dobro, neobičnu košarku, šire igru i šutiraju za tri poena. Unutrašnja linija im je takođe opasna. Dobro su selektovan tim, sa velikim ambicijama. Pored iscrpljujućeg meča sa Zvezdom dodatni problem je što ćemo najvjerovatnije igrati bez dvojice važnih igrača Stefana Đorđevića i Nikole Tanaskovića. Đorđević koji je bio u dobrom ritmu osetio je bol i predložena mu pauza nekoliko dana, dok je Tanasković imao težak pad na lakat koji je buknuo, pa je on je pod znakom pitanja", kaže Bajić koji još od duela na otvaranju sezone sa Mornarom ne može da računa na Darka Talića, dok je u meču sa Nimburkom stradao prednji ukršetni ligament najvećeg ovoletošnjeg pojačanja Marija Nakića.

Ipak iskusni stručnjak ne želi da njegova ekipa ustukne protiv renomiranog protivnika.

"Igraćemo u smanjenoj rotaciji, ali moje je da pokušam da izvučem maksimum od momaka. Šansu će dobiti igrači sa manjom minutažom. Biće baš teško, ali ako nam se ukaže prilika, znaćemo da je iskoristimo", dodao je trener Igosa koji su pobedili u šest od poslednjih sedam utakmica kod kuće u regularnoj sezoni Lige šampiona, dok je Brajant Kraford sa 33 poena protiv Nimburka postavio klupski rekord u ovom takmičenju, a još nije promašio slobodno bacanje (7-7).

Na drugoj strani, Bilbao koji je na startu ove sezone ostvario broj pobeda koliko ukupno prošle godine, u Laktašima će biti oslabljen neigranjem Nikole Radičevića. Baskinijci koji imaju najmanji broj poseda po utakmici u Ligi šampiona (66,1) ali i najbolji odnos asistencija po izgubljenoj lopti (2,5), računali su da bi srpski plejmejker mogao da zaigra u Laktašima. Međutim, doktori nisu dali zeleno svetlo jer povreda pete nije u potpunosti sanirana.

LIGA ŠAMPIONA - 3. kolo

Utorak

Baken Bers - Hapoel Jerusalim 71:72

/Dijuf 18 - Mejeris 15/

Nimburk -Bahčešehir 79:76

/Votson 16 - Butsijel 17/

Ritas - Peristeri 89:64

/Foster 24 - Fransisko 17/

Dižon - Sasari 88:80

/Ver 23 - Onuaku 21/

Sreda

18.00: (2,30) Darušafaka (14,5) Ludvigzburg (1,70)

18.30: (4,350) Bnei Herclija (16,0) Tenerife (1,35)

18.30: (2,70) Igokea (14,5) Bilbao (1,55)

20.30: (1,07) Unikaha (25,0) PAOK (8,50)



tagovi

Dragan BajićFIBA Liga šampionaIgokea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara