Mark Gasol u duelu sa Mekgijem (©Reuters)
Mark Gasol u duelu sa Mekgijem (©Reuters)

Dinastija Gasol u Lejkersima

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.11.20. | 02:13

Posle starijeg Paua koji je osvojio dve titule sa Jezerdžijama i mlađi brat Mark zaigraće u žutom dresu šampiona NBA lige

Nastavak dinastije. Jedan Gasol je otišao iz Los Anđeles Lejkersa pre šest godina, Pau, a drugi, Mark, vraća se na mesto uspeha. Španski as igraće naredne sezone u šampionskom timu NBA lige.

Buran prelazni rok „preko bare“, takozvani Free Agency počeo je u petak, a iskusni španski centar je ostvario želju da igra za tim koji može da stigne do krune najboljeg tima u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Izabrane vesti

"Prioritet mi je da igram za tim koji će se boriti za prsten. Jednostavno ne vidim sebe u timu koji je u fazi rekonstrukcije, lično mi to ne bi imalo nikakvog smisla. Ne želim da za dva meseca moj tim bude preopterećen porazima i da ne mogu da uživam u igri. Volim da pomažem ekipi i pobeđujemo zajedno, zbog toga mi je borba za titulu najveći motiv“, rekao je pre nekoliko dana Mark Gasol.

Lejkersi su čuli vapaj 35-godišnjeg centra, koji je već 12 godina u NBA ligi. Posle 11 godina u Memfisu, od prošle godine je igrao u Torontu, sa kojim je osvojio titulu, a naredne sezone činiće pakleni tandem ispod koša sa Entonijem Dejvisom. Naravno, tu je i Lebron Džejms. Gasol je dogovorio dvogodišnji ugovor. Zasad se ne pominje suma koju će inkasirati.

Pre nego što su dogovorili saradnju sa Špancem, Lejkersi su poslali centra Dževela Mekgija u Klivlend Kavalirse, a desetak minuta kasnije nepogrešivi novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski je saopštio da je Gasol novi igrač Lejkersa.

Njegov pet godina stariji brat je bio deo šampionske ekipe tima iz Grada anđela 2009. i 2010. godine. Činio je pakleni tandem sa, nažalost sada pokojnim, Kobijem Brajantom. Napustio je Lejkerse 2014. godine, kada je stigao u Čikago, a sada će njegov brat pokušati da osvoji i četvrti šampionski prsten u porodici Gasol, a treći u žutom dresu slavne franšize. Biće prva braća koja su ikada nosila dres Lejkersa.

Tokom noći, maksimalne ugovore potpisali su Džejson Tejtum i Donoval Mičel. Za po 195.000.000 dolara ostaće verni svojim dosadašnjim timovima, Boston Seltiksima, odnosno Juti Džez.



tagovi

NBA ligaMark GasolLos Anđeles Lejkers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara