Dino Radončić: Ljulj je devet meseci trenirao kao “ludak”, ja to u životu nisam video

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.05.18. | 14:54

Mladi i perspektivni košarkaš Real Madrida dao nam je neke insajderske informacije oko Luke Dončića

Oči celog sveta uprte su u Luku Dončića, ali u maloj senci Real Madrid radi na oblikovanju još jednog momka sa naših prostora - Dina Radončića.

On nije imao tako veliku ulogu kao Ljulj ove sezone, ali se trudi da uči, napreduje i da možda sledeće godine dobije malo veći prostor.

Izabrane vesti

U razgovoru sa redakcijama MOZZART Sporta i B92, Radončić je izneo utiske sa Fajnal fora.
"Juče smo pobedili kao što ste videli tako da smo svi mnogo srećni. Bila je ozbiljna utakmica. CSKA je počeo dosta jako, Higins nam je dao 10 poena u prvoj četvrtini, ne treba ni pričati o tome bilo je strašno, ali bili smo mirni tokom cele utakmice. Ekipa je odigrala kako treba", rekao je Radončić.

Radončić smatra da Real ima u koga da se uzda u finalu.
"Težak Fenerbahče, težak Obradović. Mnogo iskustva. Znamo da će biti jako teško, ali imamo i mi ljude koji su ovo osvajali i znaju kako se osvaja".

Mnogo se očekuje i od Radonjčićevog najboljeg druga Luke Dončića.
"Naravno, Luka je jedan od naših najboljih igrača u ekipi. Naravno da očekujemo od njega da povede i da bude lider kao što je bio u većem delu sezone".

Kako podnosi ovu celu situaciju, daj nam neke "inside" informacije.
"Znate kako, veliki je pritisak sada na njemu, zna ga ceo svet. I svi gledaju šta radi. Tako da mislim da sve podnosi kako treba i da igra kako treba. Rođen je za to"

Da li je spreman da igra preko bare?
"Ne znam šta je odlučio, nije ništa rekao javno. Ne mogu niša da kažem oko toga".

A jesi li ti zadovoljan kako ti se kreće karijera?
"Prva sezona je za mene bila dosta teška. Jer sam nov u ekipi, imam 19 godina, Real Madrid je, Fajnal for ekipa. Tako da dobijao sam šansu u ACB ligi, igrao sam tri evroligaške utakmice što je za mene zaista dosta".

Dončić jeste važan igrač, ali je od nemerljivog značaja i to što se Serhio Ljulj vratio u ekipu posle devet meseci pauze zbog povrede kolena.

Radončić ističe da je oduševljen radnom etikom Španca.
"Kao što znate Ljulj je prošle sezone bio MVP, tako da igrač takvog kalibra nam donosi mnogo. Zaista je radio devet meseci kao ludak. Ja to nikada nisam video. I eto, sada je spreman".

Planovi za budućnost?
"Imam ugovor sa Real Madridom još tri godine, moram da pričam sa ljudima iz kluba. Nadam se da ću ostati i da ću pomoći ekipi sledeće godine da se domognemo još jednog Fajnal fora", zaključio je Radončić

Foto: Star sport, MN Press


tagovi

Dino Radončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara