Baraldi (MN Press)
Baraldi (MN Press)

Direktor Virtusa: Bertomeu nam obećao Evroligu od sezone 2023/2024 - bez obzira na rezultat

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.11.21. | 09:40

„Ovaj sadašnji sistem Evrokupa nema logike, pobediće najsrećniji, a ne najbolji"

Luka Baraldi, CEO Virtusa iz Bolonje, govorio je za lokalne medije kao što su Korijere di Bolonja, Resto del Karlino i Republika i u tom razgovoru "potegnuo" je mnogo zanimljivih tema.

Između ostalog, otkrio je da je od odlazećeg prvog čoveka Evrolige, Đordija Bertomeua, dobio garancije da će Virtus igrati u Evroligi od sezone 2023/2024. I to - bez obzira na rezultat.

Izabrane vesti

Navodno je za tu sezonu bila planirana rekonstrukcija lige.

"Kada je Bertomeu bio u Bolonji rekao je da će rekonstrukcija Evrolige početi od sezone 2023/2024 i da će u tom momentu biti mesta za Virtus nezavisno od rezultata. Ostaje da vidimo da li će se njegovi planovi ispuniti, u situaciji kada će biti razrešen dužnosti", rekao je Baraldi.

Direktor Virtusa je dalje elaborirao na temu. Dotakao se i sistema takmičenja u Evrokupu koji je ove sezone prilično neobičan.

"Sukob između Evrolige i Fibe nije dobar za košarku. Bilo bi dobro da udruže snage i naprave jedinstveno takmičenje. Pre nego da tražim krivca, gledao bih ko je spreman da zaleči pukotinu. Biti u Evroligi danas je - drama. Da se ja pitam, restartovao bih stvari. Imam veliko poštovanje za Bertomeua. Sada treba naći nova lica. Ovaj sadašnji sistem Evrokupa nema logike, pobediće najsrećniji, a ne najbolji. Evroliga mora da ima dve grupe. I manje utakmica, ovako se rizikuje previše povreda. Idealno bi bilo da Evroliga bude pod okriljem FIBA", rekao je Baraldi.

Podsećanja radi, Đordi Bertomeu će 30. juna 2022, posle 22 godine napustiti mesto izvršnog direktora Evrolige.

Kada je ekipa u pitanju, klub iz Bolonje ima poverenja u trenera Serđa Skariola.

"Trenutno nismo na tržištu ni kada su pojačanja ni odlasci u pitanju. Postoji poverenje u trenera, on je pravi, radi odličan posao. Imamo mlad tim i neiskusan i po godinama i međusobnom poznavanju. Šta nam još nedostaje saznaćemo vremenom. Najveći protivnik smo sami sebi", rekao je Baraldi.

U Evrokupu zasad Virtus stoji na skoru od tri pobede i dva poraza i kasni jedan trijumf za ekipom Budućnosti i Gran Kanarijom.

"U odnosu na ono što smo uložili, moramo da gađamo pobede u svim takmičenjima koje igramo. Tim je imao problema sa povredama, mladi smo, nismo proveli mnogo vremena kao tim. Brzo smo našli zamene za povrede Juda i Abasa. Moraćemo da sačekamo još da vidimo pravog Maniona, ali činjenica da je naš Amadeo Tesitori kapiten reprezentacije govori nam da smo na dobrom putu i da porazi iz oktobra mogu da se prevaziđu".


tagovi

Virtus BolonjaLuka Baraldi

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara