Divac i Peđa se oprostili od Kobija: Sećanje na njegovo delo živeće večno (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.01.20. | 08:55

Sakramento doživeo poraz od Oklahome na svom terenu, klub se oprostio od velikog protivnika u nizu organizovanih dešavanja u Golden 1 Centru i oko njega

Čekali su navijači Sakramenta njihove miljenike da preokrenu rezultat protiv Oklahome, baš kao što su to uradili nekoliko večeri ranije protiv Minesote, kada su nadoknadili čak 27 poena minusa, ali ovog puta sreće za Kingse nije bilo sreće...

Denis Šreder je ubacio 24, dok je 20-godišnji ruki Luguenc Dort, inače košarkaš na dvosmernom ugovoru, postigao rekord karijere sa 23 poena, u pobedi Tandera nad Sakramentom rezultatom 120:100 usred Golden 1 Centra.

Izabrane vesti

U noći kada je Sakramento odao poštu tragično preminulom Kobiju Brajantu kroz višesatni program u i ispred Golden 1 Centra, Kingsima je malo šta polazilo za rukom. Od uvodnih jedanaest šuteva promašili su osam, dok su gosti imali 23:16 u rukama dok su Kingsi pucali 6/21 iz igre, odnosno 1/9 za tri poena. Kako su minuti prolazili, tako je i razlika postajala sve veća. Domaćin je prilazio nekoliko puta na samo tri poena zaostatka, ali Tanderi su svaki put imali spreman odgovor. Sredinom druge četvrtine Oklahoma je serijom 10:0 otišla na 59:43 i više nijednog trenutka protivnik nije uspeo da se približi tako opasno... Ekipa Luka Voltona nekoliko puta smanjila je minus na jednocifrenu brojku, ali ispod sedam poena zaostatka se nije moglo... Igrači Oklahome zadržali su visok ritam koji Kingsi jednostavno nisu mogli da isprate, pa je pred kraj treće četvrtine razlika išla i na 23 poena (96:73), a u poslednjih dvanaest minuta i na maksimalnih 29 poena razlike (109:82).

Danilo Galinari je pobedi doprineo sa 19 poena na 50 odsto pogođenih šuteva iz igre, odnosno 44,1 sa distance, dok je Šej Gildžes Aleksander imao 17 poena i po sedam uhvaćenih i podeljenih lopti.

Najbolji pojedinac u redovima Sakramenta bio je Bogdan Bogdanović. Srpski as bio je najbolji strelac ekipe sa 23 poena (10/19 iz igre), dok je Dearon Foks ubacio 19 poena. Badi Hild je zadržan na svega 13 poena, samo nekoliko dana pošto je ubacio rekord karijere s 42 poena protiv Minesote. Nemanja Bjelica je ostao bez poena, jer je imao pet promašaja iz igre, ali je na kraju podelio pet asistencija.

Uoči početka susreta sa tribina Golden 1 Centra čuli su se povici “Kobi, Kobi...“, a prvom sudijskom podbacivanju lopte prethodilo je 24 sekunde ćutanja, posle čega se na velikom ekranu pojavila video kompilacija kojom je klub, inače svojevremeno veliki protivnik Lejkersa s početka 21. veka, želeo da oda poslednju poštu legendarnom asu i rivalu. U video poruci oglasili su se, između ostalih, Vlade Divac i Peđa Stojaković, koji su uglas poručili da će sećanje na Kobija živeti večno.
“I dalje sam bez teksta, ne mogu da verujem šta se dogodilo... Suviše je mlad da ode, neverovatno“, poručio je Divac, na šta se nadovezao sadašnji trener Kingsa i bivši Kobijev saigrač Luk Volton:
“Kobi je bio veliki prijatelj i saigrač, a pre svega otac. Znam da mu je to bilo najvažnije“, da bi Stojaković dodao:
“Bio je neustrašiv takmičar, neko ko je uvek imao veliko samopouzdanje. Sve što je radio, znao je da će uraditi na najvišem nivou, da će biti najbolji. Sećanje na njegovo delo živeće večno“.

Memfis se proslavio na gostovanju Njujork Niksima i slavio rezultatom 127:106 u 27 poena Dilona Bruksa, a čak sedmorica igrača Grizlisa imali su dvocifren učinak. Kompletna startna petorka, između ostalih. Marko Gudurić je za 13 minuta na parketu uputio dva šuta ka košu i imao pet poena i dva skoka. Markus Moris je na drugoj strani imao 17 poena, dok je Džulijus Rendl dopisao 16 poena i 14 skokova.

NBA – rezultati

Indijana – Čikago 115:106
/Voren 25 – Hačinson 21/

Bruklin – Detroit 125:115
/Dinvidi 28 – Džekson 23/

Njujork – Memfis 106:127
/Moris 17 – Bruks 27/

San Antonio – Juta 127:120
/Derozan 38 – Mičel 31/

Portland – Hjuston 125:112
/Lilard 36 – Vestbruk 39/

Sakramento – Oklahoma 100:120
/Bogdanović 23 – Šreder 24/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara