Bojan Bogdanović (©MN Press)
Bojan Bogdanović (©MN Press)

Dobra vest za Hrvatsku, Bojan Bogdanović igra olimpijske kvalifikacije

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.06.21. | 22:11

Vrsni šuter Kockastih potvrdio dolazak

Juta je iznenađujuće završila sezonu u konferencijskom polufinalu iako je vodila sa 2:0 u seriji protiv Klipersa, koji su u međuvremenu izgubili Kavaja Lenarda.

Eliminaciji Jute posebno su se obradovali u košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske pošto je najbolji igrač Bojan Bogdanović potvrdio da dolazi na olimpijske kvalifikacije (29. jun – 4. jul). Vrsni šuter Kockastih potvrdio je svoj dolazak u reprezentativni kamp kroz sedam-osam dana, odnosno malo pre starta kvalifikacionog turnira, tokom završnog intervjua u Juti.

Izabrane vesti

Nedelja, 21.30: (1,60) Finiks (13,0) LA Klipers (2,60)

Bogdanović je godinama jedan od igrača koji su se uvek odazivali na poziv nacionalnog tima, kad god su mu obaveze zbog NBA lige to dozvoljavale. Bio je prisutan na praktično svakom turniru otkako je debitovao za seniorski tim. Evrobasket 2017. poslednje je veliko takmičenje koje je igrao u dresu Kockastih s obzirom da Hrvatska nije igrala Mundobasket pre dve godine.

Bojan Bogdanović je drugu sezonu u dresu Džeza završio sa 83 odigrane utakmice! Tačnije, nije propustio nijedan meč za Jutu ove sezone. Ligaški deo sezone završio je sa 17 poena u proseku na 39 odsto pogodaka sa distance za približno 31 minut, dok je u plej-ofu beležio prosečno 18,1 poen uz 46,1 odsto pogodaka sa distance na 3,2 pogotka! Na parketu je provodio preko 35 i po minuta.

Hrvatska će biti domaćin jednog od četiri kvalifikaciona turnira za Tokio. U Splitu će u Grupi B igrati protiv Tunisa i Brazila, posle čega sledi ukrštanje s Grupom A gde su Nemačka, Rusija i Meksiko.



tagovi

Košarkaška reprezentacija HrvatskeBojan BogdanovićJuta Džez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara