Ognjen Dobrić
Ognjen Dobrić

Dobre vesti: Ognjen Dobrić u avionu za Tbilisi

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.02.24. | 08:46

Košarkaš Virtusa iz Bolonje i dalje u konkurenciji za meč sa Gruzijom

Kada je Svetislav Pešić upitan posle trijumfa nad Finskom (77:61) kakav je zdravstveni status Ognjena Dobrića i Uroša Trifunovića, selektor je otkrio da situacija nije najbolja, odnosno da nisu mogli da pomognu reprezentaciji Srbije na prvom koraku ka Evrobasketu 2025.

Ipak, stižu dobre vesti - Dobrić se nalazi u ekspediciji koja putuje za Tbilisi. Šuter Virtusa iz Bolonje biće uz saigrače, pa će selektor pred utakmicu odlučiti da li da ga stavlja pod opterećenje ili ne.

Izabrane vesti

Podsetimo, Pešić je rekao da se Dobrić vratio na teren rovit posle nezgodne povrede skočnog zgloba, zbog čega je na nivou reprezentacije odlučeno da je bolje da odradi potrebnu terapiju u Beogradu, kako bi se stanje zgloba što više saniralo.

Jasno je iskusnom stručnjaku da mu je Dobrić potreban zdrav i u konkurenciji za Olimpijske igre u Parizu, a eventualno obnavljanje povrede ne bi nikom išlo u prilog... Dobriću treba da uhvati kontinuitet igara u Bolonji. Ipak, ako se oseti da je spreman i da može, biće u konkurenciji za Gruziju.

Sa druge strane, Uroš Trifunović ostao je u Beogradu i on neće igrati u ovom okupljanju. On je blago istegao zadnju ložu i kroz terapiju treba da sanira povredu, kako bi se što pre stavio na raspolaganje Željku Obradoviću pred završnicu sezone u kojoj je ulog veliki.

Posle meča sa Gruzijom sledi pauza do leta i okupljanja pred Olimpijske igre u Parizu (27. jul - 11. avgust), dok su sledeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 21. i 24. novembra, kada prvo gostujemo Danskoj, pa istu selekciju dočekujemo.

Ostaje da se vidi da li će u terminima pred kraj godine na kormilu Srbije i dalje biti Svetislav Pešić, pošto mu posle Igara zvanično ističe ugovor.


tagovi

Ognjen Dobrićkošarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Evrobasket 2025

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara