Navijači Crvene zvezde (©Starsport)
Navijači Crvene zvezde (©Starsport)

Dogovor Delija i Zvezde: Raduljica nije problem, ali nema više Partizanovih igrača

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.09.22. | 13:15

Promene i u košarkaškoj sekciji

U fudbalu je pravilo već godina, a posle potpisivanja ugovora sa Miroslavom Raduljicom izgleda će postati praksa i u košarkaškoj sekciji. Najvatrenije pristalice okupljene u grupi “Delije“ saopštile su danas da Raduljici neće praviti probleme, ali da su sa upravom kluba dogovorili da u Crvenu zvezdu više ne dolaze košarkaši koji su u prošlosti igrali za seniorski tim večitog rivala Partizana.

U fudbalu je recimo Zvezda zbog toga ostala bez Veljka Birmančevića, tada fudbalera Čukaričkog, sada Tuluza, ali je košarka bila izuzeta ovakve prakse, pa je recimo Raško Katić – da se ne vraćamo unazad do Milana Gurovića i Vlada Divca – sa velikim uspehom igrao za crveno-bele.

Izabrane vesti

Bio je tu i Ivan Radenović, od stranaca Tarens Kinzi, Kori Volden, Džejms Gist, no, oni su, kako navode navijači, sasvim druga priča.

Kao što je poznato, u fudbalu smo pre sad već dosta godina uveli pravilo da igrači koji su igrali za seniorski tim Partizana nisu dobrodošli u naš klub. Za ostale sportove, pa i košarku, neretko smo imali više razumevanja, jer su takve situacije bile učestale i fond sportista je daleko manji. Obavili smo razgovor sa upravom kluba i dogovorili da nećemo praviti problem pri dolasku Raduljice, ali smo tražili da pravilo iz fudbala postane pravilo i za košarku“, navodi se u saopštenju.

I ne samo da je traženo, nego je i – prihvaćeno.

Napravljen je dogovor i ubuduće igrači koji su igrali za seniorski tim Partizana neće biti dovođeni u naš klub. Ovo se odnosi na domaće igrače koji mogu da razumeju naše rivalstvo. A za potencijalne strance ići ćemo od slučaja do slučaja“, ističu organizovani navijači.

Podsetimo, u fudbalu postoje i razne nacionalne zabrane koje, kao i ove prethodne, nisu uvek razumljive navijaču van organizovanih grupa. I zbog toga će “Delije“, kako navode, u narednom periodu pokušati da u raznim saopštenjima približe svoje stavove ljudima koji nisu upoznati sa istima. Sumnjamo da će tu biti saglasja, ali “Delije“ u Zvezdi ipak imaju veći uticaj od drugih navijača.



tagovi

Delije

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara