Nikola Jokić i Džoel Embid
Nikola Jokić i Džoel Embid

Dok Rivers: MVP trka je gotova

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.04.23. | 05:56

"Embid je postigao polovinu naših poena protiv Bostona. Možda sam pristrasan, ali gotovo je", jasan je trener Filadelfija Seventisiksersa

U toku je poslednja nedelja ligaškog dela sezone, dele se poslednje karte za plej-of, dok igrači imaju još svega par utakmica da poprave utisak u borbama za individualna priznanja. Za najsjajnije takmiče se Nikola Jokić i Džoel Embid (Janis Adetokunbo je ipak daleko od ovog dvojca, ma šta pričao Kendrik Perkins), a večeras je Kamerunac glasačima dao ozbiljan razlog da se odluče za njega kada budu birali MVP-a za sezonu 2022/23.

Postigao je 52 poena u pobedi Filadelfija Seventisiksersa nad Boston Seltiksima 103:101. Dakle, više od polovine poena čete Doka Riversa. Zato je iskusni stručnjak jasan - trka je gotova.

Izabrane vesti

"Mnogo stvari smo odradili pogrešno, ali jedna stvar je bila na mestu - Džoel Embid. MVP trka je gotova. Zaista. Nismo mogli ništa da pogodimo, a on je dao pola naših poena. U jednoj NBA utakmici. Možda sam pristrasan, ali MVP trka je gotova", rekao je Rivers.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE DŽOEL EMBID BITI MVP NBA LIGE - 1,50

Nije samo dominantno Embidov dodatno učvrstio svoju kandidaturu. Čini se i da je Nikola Jokić pokvario svoje šanse da se domogne treće uzastopne MVP nagrade. Protiv tima sa najlošijim učinkom na Zapadu (20-60), ubeležio je 14 poena, 10 skokova, četiri asistencije i čak osam izgubljenih lopti. Denver je imao priliku da pobedom obezbedi prvo mesto na tabeli Zapadne konferencije, a na kraju je pretrpeo poraz rezultatom 124:103.

"Dobro smo počeli utakmicu, ali smo izgubili kontrolu u drugoj četvrtini i u nastavku je sve išlo u njihovu korist. Nismo mogli da pogodimo ni otvorene šuteve, nismo pogađali slobodna bacanja, blokirali su nas... Izgubili smo i previše lopti, dozvolili ofanzivnih skokova... Bila je jednostrana utakmica", rekao je Nikola posle susreta u Teksasu.

Denver je 20 puta izgubio loptu, a srpski centar je potpuno nekarakteristično čak osam puta "prodao" posed.

"Nisam bio bezobziran, ali par puta mi se desilo da me lopta pogodi u nogu i napravio sam par grešaka koje inače na pravim. Bila je jednostavno takva utakmica. Moramo da budemo bolji, čitav tim".

Jasno je da danak ostavio problem sa listom, zbog kojeg je propustio tri poslednja meča Nagetsa, ali Nikola tvrdi da nema problem.

"Dobro sam se osećao, ali nisam igrao dobro. Fizički nije bilo problema, ali sa košarkaške strane nisam bio u ritmu. Videćemo", zaključio je Jokić.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE NIKOLA JOKIĆ BITI MVP NBA LIGE - 3,00

Treneru timu iz Kolorada, Majku Melounu, daleko je teže pao poraz, pa je osuo paljbu po čitavoj ekipi. Nagetsi su primili 62 poena iz reketa, 50 posle izgubljenih lopti i ofanzivnih skokova rivala... Možda i najslabija partija u sezoni za lidere Zapada.

"Veoma sam razočaran našim pristupom i uloženim naporom večeras. Imali smo priliku da obezbedimo prvo mesto i nismo je uzeli za ozbiljno, jer smo odigrali neprihvatljivo. Ako budemo ovako igrali, lagano ćemo ispasti u prvoj rundi", kritikuje Meloun.

Veruje da Jokić nije pronašao ritam posle pauze.

"Mučio se. Bio je van tima tri utakmice, nedostaje mu ritma, samopouzdanja. Imao je osam izgubljenih lopti, mi kao tim smo imali 20... Postavio je lestvicu veoma visoko i znam da, kao i ostatak tima, može da bude mnogo bolji".

Jasno je timu stavio do znanja koliko je nezadovoljan.

"Definitivno ću im reći nešto, to mi je posao. Neću sigurno reći da je u redu, to je sra***. Kada ne uradimo svoj posao, mora da postoji odgovornost. Rekao sam i timu da su bili slabi i da mi slobodno kaže ko ne misli tako. Niko se nije javio. Par veterana se takođe oglasilo i to je dobro, igrači su preuzeli odgovornost, pokazali da su spremni da iskorače i govore", zaključio je Meloun.

Uz Jokića je pod znakom pitanja bio i nastup Džamala Marija. Na kraju je odigrao devet i po minuta i doživeo novu povredu.

"Džamal se povredio i nije se vraćao, ali šta bi to promenilo? Iz 20 ofazivnih skokova došli su do 22 poena, je l se od njega očekuje da pokupio 19 skokova pod svojim košem? Svi koji su bili u mogućnosti da igraju i učestvuju u meču, zaključno sa mnom, nisu odradili posao kako treba. Zajedno smo bili loši," istakao je i dodao je i da se nada da povreda Marija nije ozbiljnija.

Denver ima još prilika da po prvi put u istoriji obezbedi prvo mesto na tabeli Zapada, kao i Jokić da učini da se večerašnja partija zaboravi. Mada se čini da će američka javnost i mediji iskoristiti situaciju da ponovo Embida stave u prvi plan i izbegnu da Nikoli po treći put uzastopno dodele MVP nagradu, što bi ga stavilo rame uz rame sa velikanima poput Lerija Birda, Bila Rasela i Vilta Čemberlena (jedini igrači sa tri uzastopne MVP titule).


tagovi

Nikola JokićDžoel EmbidDenver NagetsFiladelfija SeventisiksersDok RiversMajkl Meloun

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara