Dok Rivers (©AFP)
Dok Rivers (©AFP)

Dok Rivers preuzima Milvoki Bakse

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.01.24. | 20:40

Nekadašnji šampion sa Bostonom

Drugo mesto na tabeli Istočne konferencije nije loš rezultat, osim ako ste trener Milvokija. Onda vam sledi – otkaz.

Čelnici Milvoki Baksa su uručili otkaz treneru Adrijanu Grifinu, mada po svim informacijama iz SAD, tu se najmanje radilo o rezultatima. Štošta nije štimalo u svlačionici, nezadovoljni su bili igrači, a koliko je atmosfera loša videlo se još u oktobru kada je Teri Stots, prvi Grifinov pomoćnik, podneo ostavku zbog incidenta kada je šef stručnog štaba u javnosti vikao na njega. Kolo sreće se okrenulo, sada je Grifin taj koji je ostao bez posla.

Izabrane vesti

A, Milvoki nisu bez trenera, jer je uprava kluba ekspresno za novog šefa postavila Doka Riversa, legendarnog stručnjaka, jednog od najdugovečnijih u NBA ligi. On je proveo 24 sezone u najjačoj ligi sveta kao trener Orlanda, Bostona, Klipersa i Filadelfije. Sa Bostonom je 2008. godine osvojio šampionski prsten, dok je 2000. godine proglašen za Trenera godine.

Rivers je sezonu počeo kao stručni konsultant na ESPN televiziji, a zanimljivo je da je u predsezoni kratko bio i konsultant upravo treneru Milvokija Adrijanu Grifinu.

Inače, Dok Rivers je na kraju prošle sezone dobio otkaz u Filadelfiji kada je ispao u plej-ofu od Bostona, iako je vodio 3:2 u seriji.


tagovi

Dok RiversNBA ligaMilvoki Baks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara