Luka Božić i Džejms Naneli (©ABA liga / Dragana Stjepanović)
Luka Božić i Džejms Naneli (©ABA liga / Dragana Stjepanović)

Dominacija ponovo dala rezultat: Luka Božić već sedmi put MVP kola!

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.12.23. | 11:14

U karijeri mu je ovo 16. zvanje najkorisnijeg igrača runde u regionalnom takmičenju

Nema ni ove sezone Luka Božić pravu konkurenciju u Jadranskoj ligi, ali opšti je utisak da u ovoj godini igra najbolju košarku svoje karijere! Pokazalo se to jasno i u velikoj pobedi Zadra nad Partizan Mozzart Betom, u kojoj je aktuelni MVP odigrao još jednu partiju na granici tripl-dabla! Čak 26 poena ubacio je Božić crno-belima, uz po devet skokova i asistencija, istina i šest izgubljenih lopti, ali i 11 iznuđenih faulova za ukupni indeks 38. Na parketu je proveo bezmalo 39 minuta...

Sve to bilo je dovoljno da, logično, Božić po sedmi put u dosadašnjih 13 kola bude izabran za najkorisnijeg igrača! Ovo mu je ukupno 16. zvanje MVP kola u regionalnom takmičenju po čemu je bez premca, pogotovo kada se uzme ono što je uradio od oktobra do danas, jer je više od polovine individualnih priznanja završilo u njegovim rukama.

Izabrane vesti

Hrvatski košarkaš nalazi se na odličnom putu da se okiti svojim prvim epitetom igrača meseca u Jadranskoj ligi, pošto mu je u decembru ovo već treća nagrada za MVP kola. Podsetimo, Luka Božić je ove sezone skupio već dva tripl-dabl nastupa, koliko i u celoj dosadašnjoj istoriji ABA lige. Protiv FMP u Železniku je za 40 minuta na parketu imao 28 poen, 12 skokova i 11 asistencija, dok je u gostima Splitu skupio 28 poena 14 uhvaćenih i 11 podeljenih lopti, takođe bez sekunda odmora.

Što se tiče ostalih igrača koji su obeležili kolo za nama, Kenan Kamenjaš je ubacio takođe 26 poena u pobedi Studentskog centra nad Budućnosti. Markus Veders je u ekipi Mornara zabeležio 13 skokova, dok je devet uz Božića imao i srpski biser Nikola Topić. Entoni Luis iz Mornara i kapiten Partizan Mozzart Beta Kevin Panter imali su po četiri ukradene lopte.



tagovi

Luka BožićKK ZadarABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara