Uroš Plavšić (Foto: KK Mega/Ivica Veselinov)
Uroš Plavšić (Foto: KK Mega/Ivica Veselinov)

Dominacija Uroša Plavšića u Novom Mestu: Lični rekord za stotku i ubedljivu pobedu Mege

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.03.24. | 19:19

Košarkaši Mege izrešetali Krku na gostovanju

Odlučio je Uroš Plavšić posle pet godina u Americi da se vrati u Megu minulog leta i napravio strašan potez. Ima sjajnu sezonu iza sebe, a krunisao ju je novim ličnim rekordom u Novom Mestu. Dominirao je pod obručima "Leon Štukelj" dvorane i predvodio ekipu Marka Baraća do ubedljivog trijumfa - 91:106.

Ovaj 25-godišnji košarkaš rodom iz Ivanjice je Krki ubacio 32 poena (14/17 za dva), uz devet skokova za indeks korisnosti 35! Sjajna partija snažnog centra, koji se pred prvi FIBA prozor u okviru kvalifikaija za Evrobasket našao na širem spisku reprezentacije Srbije i to potpuno zasluženo. S obzirom da kao jedina prava "petica" Mege igra odlično u kontinuitetu, utisak je da je Srbija dobila još jednu kvalitetnu opciju na unutrašnjim pozicijama za budućnost.

Izabrane vesti

Drugi strelac Mege bio je još jedan mladi srpski centar, član zlatne juniorske reprezentacije iz Niša, Filip Jović. Igra sve bolje ove sezone, a u Novom Mestu je za manje od 15 minuta postigao 19 poena. Turski reprezentativac Omerdžan Iljasolu (bio na poslednjem spisku Ergina Atamana) takođe je dao veoma važan doprinos, s ozbirom da je ubeležio dabl-dabl sa 17 poena i 11 asistencija, a odličan je bio i srpski reprezentativac Nikola Đurišić sa 17 poena i sedam skokova, za drugi najveći indeks korisnosti na utakmici - 29. Na pragu dabl-dabla bio je talentovani Stefan Miljenović, koji je uz 11 poena podelio i devet asistencija saigračima.

Što se tiče Krke, Leon Stergar se izdvojio sa 21 poenom, dok je Jan Špan upisao dabl-dabl sa 19 poena i 11 asistencija. Jednak poenterski učinak imao je i Marko Radovanović (šest skokova), dok je dvocifren bio još Miha Cerkvenik.

Prva četvrtina je prošla u prilično izjednačenoj borbi i čestim smenama u vođstvu. Domaćinu je pripao prvi deo deonice, pa je Mega preokrenula, da bi se posle 10 efikasnih minuta na prvi odmor otišlo sa 29:27 u korist slovenačkog sastava. Slična situacija i u nastavku. Nijedna ekipa nije uspevala da se odvoji, da bi posle novih 10 minuta rezultatske klackalice Baraćeva ekipa vodila 49:50 na poluvremenu.

Egal je bio na snazi i po povratku sa odmora, ali je finiš treće četvrtine pripao Megi. Pri rezultatu 69:69 na dva i po minuta do kraja napravila je seriju 10:2, zahvaljujući četiri poena Plavšića, ali i trojkama Iljasolua i Đurišića. U odlučujući period ušlo se sa 71:79 za Baraćev tim, koji je sa odličnom igrom nastavio i u četvrtoj četvrtini, te je posle nove trojke Iljasolua poveo 75:88. Pokušavala je Krka da se vrati, ali su raspucani košarkaši Mege držali stvari pod kontrolom, te su sačuvali višak i zasluženo slavili.

ABA LIGA – 21. kolo

Petak:

Zadar – Split 77:61

/Mazalin 21 – Tišma 12/

Subota:

FMP - Borac Mozzart 86:72

/Kuzmić 16 - Čarapić, Segu 17/

Nedelja:

Krka - Mega 91:106

/Stergar 21 - Plavšić 32/

Partizan Mozzart Bet - Cedevita Olimpija U TOKU

21.00: (12,0) Mornar Bar (28,0) Crvena zvezda (1,03)

Ponedeljak:

19.00: Budućnost – Igokea

Utorak:

19.00: Cibona – Studentski Centar

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Uroš PlavšićKK MegaNikola ĐurićOmerdžan IljasogluStefan MiljenovićFilip JovićKrka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara