Luka Dončić i Kajri Irving (Foto: AFP)
Luka Dončić i Kajri Irving (Foto: AFP)

Dončić bi večeras mogao da zaigra sa Irvingom, na putu da im se pridruži i Terens Ros

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.02.23. | 20:14

"Nedostajaće nam Fini Smit i Dinvidi, ali Kajri je Kajri, čoveče", dodao je Slovenac

U velikom trejdu sa Bruklinom, Dalas je dobio veliko pojačanje. Kajri Irving je stigao u Teksas, već odigrao dve utakmice i u obe vodio Maverikse do pobede. Protiv LA Klipersa sa 24, a protiv Sakramento Kingsa sa 25 poena. Ipak, još ga nismo videli na delu sa prvom violinom Dalasa, Lukom Dončićem. To bi moglo da se promeni večeras.

Dalas ponovo gostuje Sakramentu (04.00), a prema najavama iz SAD, Luka bi posle problema sa povredom pete mogao da se vrati na parket. I prema njegovim poslednjim izjavama, jasno je da jedva čeka da zaigra sa Irvingom.

Izabrane vesti

Nije mu svejedno što su Spenser Dinvidi i Dorijan Fini Smit poslati u Bruklin za Kajrijeve usluge. Sa Fini Smitom je imao odličan odnos na terenu i van njega, nedavno ga nazvao i bratom, ali dobio je Dalas ogromno pojačanje.

"Nedostajaće nam Fini Smit i Dinvidi, ali Kajri je Kajri, čoveče. NBA šampion i verovatno najbolji dribler ikada. Strašan igrač, biće zabavno igrati sa njim", rekao je Dončić.

Ostaje da se vidi kako će funkcionisati zajedno na parketu, jer obojica su navikli da imaju loptu u rukama.

"Nikada nisam igrao sa tipom kao što je Kajri, tako da nas čeka posao, ali verujem da će sve biti u redu. Možemo obojica igramo na lopti. Moraću da učim, naravno. Izuzev prve sezone, nisam igrao bez lopte, ali sa igračem kao što je on će biti drugačije".

Dobili su Mavsi paklen tandem, ali je Finiks napravio tekstonske poremećaje u ligi angažovanjem Kevina Duranta.

"Veliki potez. Verovatno su favoriti na Zapadu, zar ne?", zapitao se Luka i odbio da prokomentariše šanse Dalasa za osvajanje zapadne konferencije, "Nikada se ne bavim rangiranjem i tim stvarima. To je za druge ljude. Ja verujem u moj tim i to je to".

Irving i Dončić bi prvi put mogli da odigraju u tandemu večeras, a očekuje se da im se uskoro pridruži i Terens Ros, prenosi Adrijan Vojnarovski.

Iskusni bek dogovara prekid saradnje sa Orlandom posle sedam sezona, sa željom da karijeru nastavi u nekom od timova koji se bori za najviši plasman. Kako stvari stoje, pojačaće spoljnu liniju Maveriksa, koji su prvi favorit za njegov potpis.

Šampion u atraktivnom zakucavanju iz 2013. godine je izrastao u pouzdanog šutera u NBA okvirima. Leta 2012. su ga Toronto Reptorsi izabrali kao osmog pika na draftu, proveo je nepunih pet godina u Kanadi, pre nego što je u februaru 2017. trejdovan u Orlando za Serža Ibaku.

Prethodnih godina, Ros je u par navrata bio i u konkurenciji za najboljeg šestog igrača sezone, a u tekućoj je beležio osam poena u proseku, na 42 upisana nastupa.


tagovi

Luka DončićKajri IrvingDalas Maveriks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara