Luka Dončić i Mark Kjuban (©AFP)
Luka Dončić i Mark Kjuban (©AFP)

Dončić je nervozan, Mark Kjuban zabrinut: Moramo da osvojimo titulu ako hoćemo da ostane

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.04.23. | 11:44

Hoće li slovenački as ostati u Dalasu ili će potražiti tim kadar da napadne NBA titulu

Nikola Jokić, Džoel Embid i Janis Adetokunbo – tri suštinski jedina prava kandidata za MVP priznanje ove sezone. I odmah iza njih Luka Dončić, koji već godina oduševljava poklonike košarke, iako njegov Dala nije ni u pričama o potencijalnim šampionu, dok ove sezone nije ni siguran učesnik plej-ofa.

Posle već pet godina u ambicijama neopterećenim Mavsima Dončić na terenu izgleda sve nervoznije, a ta se tenzija prenosi i na klupske kancelarije. Gazda Mark Kjuban ne krije da bi ceo tim morao da isprati Luku ako želi da se i u narednim godinama uzda u njegove kvalitete.

Izabrane vesti

Najveći asovi prosto imaju najveće ambicije, a svima je jasno da sa ovakvim Dalasom Dončić neće ni prići šampionskom prstenju. Kjuban je shvatio poruku.

Gledajte, igrači jednostavno ne govore tako. Oni nikada ne kažu: ’Hej, tu sam ja za narednih 17 godina’. Voleo bion da ostane, ali moramo to da zaslužimo“, rekao je gazda Mavsa novinarima.

Kako se to zaslužuje? Svi znamo odgovor...

Osvojite prvenstvo! Neverovatno je kako titula leči sve. Pre no što ju je Janis uzeo svi su govorili: ’Gde će? Gde će. Neće ostati, neće’. Jokić dok nisu počeli da pobeđuju, bla-bla-bla... Dirk Novicki pre titule (2011. godine, prim.aut), ista priča, zar ne? Ne postoji igrač za koga nećete da pitate: Šta ćeš sada kada već ništa nisi osvojio“, nastavlja Kjuban.

Pridodaje i da bi voleo da zadrži i Kajrija Irvinga uprskos lošem bilansu kada su Dončić i on parketu (8-15).

Sigurno da bih voleo da i Irving ostane. Mislim da imamo dobru šansu da to izvedemo.  Govori mi da je srećan ovde, slažem se vrlo dobro sa njim. Dobar je momak. Mogu vam reći da je sve što sam mislio da znam o Kajriju, zbog svega što sam čitao do sad, bilo 100 odsto pogrešno“.

Kjuban pak nije želeo da govori o još jednoj temi koja okupira košarkašku javnost: da li je spreman da Kajriju Irvingu ponudi maksimalan ugovor od 272.000.000 dolara?

Ne znam. Pretpostavljam da uvek postoji cena koja je previsoka. Sa ovim novim koletivnim ugovorom... To je skroz drugačiji svet“.

Moraće međutim Kjuban nešto da uradi, jer ne sme da dozvoli da mu se i ovako limitiran tim osipa. Dončić se već javno požalio zbog odlaska Džejlena Bransona. Vlasnik Mavsa tvrdi da nije mogao da spreči njegov odlazak u Njujork Nikse.

Nismo znali šta je uopšte ponuda i bila. Nikad nam nisu dali tačan iznos koji su nudili. Znajući cifru sada, platio bih u treptaj oka, ali on svejedno ne bi ostao. To jednostavno nije bilo u vezi sa novcem“.

Ostaje da se sačeka kraj regularnog dela. Dalas sa skorom 38-42 mora da pobedi Čikago Bulse i San Antonio Sparse u preostale dve utakmice do kraja regularnog dela ukoliko želi do plej-ofa.  Ako tamo i ne stigne, Luka Dončić će biti silno razočaran.


tagovi

Luka DončićDalas MaveriksMark Kjuban

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara