(©AFP)
(©AFP)

Dončićevih 38 nedovoljno za pobedu Dalasa, Vučević i Orlando uzeli meru strašnom Bruklinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.03.21. | 06:28

Boban Marjanović prikovan za klupu u porazu od Portlanda

Muče se saigrači Luke Dončića da drže za njim korak. Nikako ne uspevaju da isprate Slovenca, a to se odražava i na rezultate Maveriksa. Ponovo je Luka Dončić povukao, igrao praktično sam protiv svih, ali to nije recept za pobedu. Portland nije tim sa dna konferencije protiv koga takve stvari prolaze, pucaju Blejzersi na visoko, dobro se kotiraju, a trijumf nad dalasom ih je na neko vreme zacementirao među najboljih šest timova u Zapadnoj konferenciji – 125:119

Pustiti najboljeg igrača da se ispucava i pogađa, a pohapsiti sve druge. Vodio se time Portland i nije pogrešio. Punio je Luka Dončić sve kolone, bio najbolji strelac, skakač i asistent, ali to nije donelo Dalasu trijumf. Ubacio je Dončić 38 poena i imao po devet skokova i asistnecija. Dva koraka delila su ga od tripl-dabla. Tako blizu, a tako daleko. Identična stvar se može reći i za Dalas.

Izabrane vesti

Okrenuli su Maveriksi krajem treće deonice vodu na svoju vodenicu. Gospodarili su u tim trenucima terenom i delovalo je da će povezati dve pobede i upisati 22 trijumf. Išlo je sve u željenom smeru do pred sam kraj. Potrošio se slovenački košarkaš, energije je ponestalo za završnicu, a to je automatski značilo da sve u Dalasu staje. U poslednjih pet minuta Dončić je pogodio samo dva puta, a sa druge strane je Si Džej Mekalum rešetao iz svih pozicija.

Imao je Mekalum sve vreme adekvatnu ispomoć od Lilarda, Karmela Entonija i Roberta Kovingtona. Bili su sveprisutni, što se ne može reći za Dončićeve saigrače. Izuzetak je bio Tim Hardavej, koji je jedini uz Luku Dončića uspevao u završnici odlučujuće četvrtine da pronađe put do koša.

Si Džej Mekalum je sa 32 poena bio prvi među jednakima u Portlandu. U stopu ga je pratio Lilard sa 31 poenom, a Karmelo Entoni je dodao 18. Kod Dalasa je najistaknutiji pojedinac uz Dončića bio hardavej sa 25 poena.


Košarkaši Orlando Medžika prekinuli su crnu seriju. Pretilo je da ona dosegne do dvocifrenog broja, ali je jedan od najslabije rangiranih timova u Istočnoj konferenciji priredio iznenađenje. Nikola Vučević i drugovi iskoristili su fantastičan šuterski dan na najbolji mogući način i pokosili favorizovani Bruklin – 121:113

Briljirao je Orlando u trećoj četvrtini, stvorio u tom periodu kapital od 17 poena prednosti za koji će se ispostaviti da je nedostižan. Nije moćni Bruklin igrao u drim-tim sastavu. Nedostajali su Kevin Durent i tek pristigli Blejk Grifin, a Kajri Irving je odigrao simultanku. Ubacio je 43 poena, a iz igre je šutirao 19/31. Džejmsu Hardenu nedostajala je jedna asistencija da dođe do dabl-dabla (19 poena i devet asistencija).

Ekipu Orlanda je do trijumfa vukao Aron Gordon sa 38 poena, a bitnu ulogu u ispisivanju 14. ovosezonske pobede igrao je evropski dvojac – Evan Furnije i Nikola Vučević. Francuz je meč završio sa 31 poenom, a neverovatni Nikola Vučević je ponovo ostvario dabl-dabl. Protiv Bruklina je ubacio 22 poena, uhvatio je 14 lopti ispod obruča i imao osam asistencija.

--------------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

--------------------------------------------

NBA LIGA – REZULTATI

Subota

Boston – Sakramento 96:107

/Braun 19 – Foks 29/

Klivlend – San Antonio 110:116

/Sekston 29 – Džonson 33/

Hjuston – Detroit 100:113

/Vol 21 – Džekson 23/

Memfis – Golden Stejt 103:116

/Alen 14 – Vigins 40/

Majami – Indijana 110:137

/Adebajo 20 – Brogdon 27/

Orlando – Bruklin 121:113

/Gordon 38 – Irving 43/

Toronto – Juta 112:115

/Sijakam 27 – Mičel 31/

Denver – Čikago 116:116, 131:127 posle produžetka

/Jokić 34 - Lavin 32/

Finiks – Minesota 113:101

/Bridžis 17 - Tauns 24/

Portland – Dalas 125:119

/Mekalum 32 - Dončić 38/



tagovi

Dalas MaveriksLuka DončićOrlando MedžikNikola VučevićBruklin NetsKajri IrvingNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara