Đorđević je opasan trener, ali Jokića je stavljao na krilnog centra i uvodio ga s klupe

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.10.19. | 17:43

Trener Denvera, Majkl Melouna, kaže da Nikoli prija što se vratio u „komformu zonu“

Kad je u aprilu objavio da će nositi dres Srbije na Mundobasketu mnogobrojni navijači naše košarkaške reprezentacije očekivali su da Nikola Jokić bude predvodnik državnog tima u borbi za zlatnu medalju. Nadanja javnosti bila su ogromna, po opštem mišljenju sklopili smo najjači tim u poslednje dve decenije, bar po imenima, međutim, selekcija Aleksandra Đorđevića u Kini je razočarala.

Tek peto mesto, posledica pre svega poraza od Španije u drugoj grupnoj fazi i Argentine u četvrtfinalu, tumači se kao neuspeh. Orlovi nisu ispunili plan, s tim da do danas niko precizno ne može da kaže gde je to olimpijski viceprvak i osvajač srebrne medalje na poslednjem Prvenstvu Evrope zakazao.

Izabrane vesti

Možda je sve posledica uloge baš Nikole Jokića, koji na planetarnoj smotri nije igrao na mestu na kom najviše može da pruži, a to je klasična „petica“. Uostalom, minule sezone je izdanjima u dresu Denvera naterao stručnjake da ga promovišu u zvanično najboljeg centra sveta, ali to, jednostavno, nije opravdao u Kini. Prema mišljenju Majkla Melouna, njegovog trenera u timu iz Kolorada, zbog toga što je izmešten na drugačiju poziciju.
Izdanje Srbije na Mundobasketu bilo je razočaravajuće. Igrao je Nikola za reprezentaciju na mestu krilnog centra, uvodili su ga s klupe. Mislim da je posle takvog iskustva veoma uzbuđen što se vratio u sredinu gde se oseća komotno, u smislu toga da zna kako se igra i na koji način koristimo“, rekao je šef stručnog štaba Denvera pred utakmice predsezone, uz podsćeanje da gorostas iz Sombora neće igratri protiv Portlanda.

Prema rečima Melouna, sve prethodno navedeno ne znači nipodašavanje doskorašnjeg selektora naše reprezentacije.
Ovo nije kritika Srbiji i Aleksandru Đorđeviću. Saša je opasan trener, ali mislim da je Jokić uzbuđen što se vratio u Dnever kako bi nastavimo da napreduje tamo gde je stao minule sezone. Sviđa mi se u kakvoj je fizičkoj spremi, a još više kakav je mentalno“, dodao je Majkl Meloun.

Jokić će tokom turnira u Kini prosečno na paretu provodio 22,6 minuta, postizao je 11,5 poena, beležio 7,5 skokova i 4,8 asistencija po meču.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara