Dragan Bajić (MN press)
Dragan Bajić (MN press)

Dragan Bajić nije više selektor Makedonije

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.07.22. | 14:21

Dve strane se sporazumno razišle posle neuspeha u kvalifikacijama za Svetski kup

Košarkaški savez Makedonije obavestio je javnost da su se dogovorili sa Draganom Bajićem da prekinu saradnju oko njegovog daljeg angažmana u muškoj seniorskoj reprezentaciji.

Izabrane vesti

"Iz opravdanih razloga, odnosno zdravstvenih problema sa kojima se suočavao u proteklom periodu, Dragan Bajić više ne može u potpunosti da odgovori obavezama koje nosi rad u seniorskoj reprezentaciji. Uzimajući u obzir potrebu da muška selekcija ima stratega koji će svakodnevno biti posvećen i u toku sa svim poslovima vezanim za reprezentaciju, kao i daljinu i profesionalne klupske obaveze aktuelnog trenera, obe strane su se sporazumno i pošteno dogovorile o raskidu saradnje. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Bajiću, kao i njegovim kolegama, Admiru Prašoviću i Aleksandru Kukriću, na dosadašnjem radu sa našom najboljom selekcijom", navodi se u saopštenju KS Makedonije.

Aktuelni trener Igokee, Bajić, preuzeo je selektorsku funkciju u nacionalnom timu Makedonije u aprilu 2021. godine.

Prošlog leta selekcija Makedonije je sa njim na klupi u pretkvalifikacijama za Svetski kup, sa Slovačkom i Švajcarskom u grupi, stigla do učinka 2-2, kao i rivali. Ali zbog bolje koš razlike izborila je plasman u prvi krug kvalifikacija gde su je čekali Španija, Gruzija i Ukrajina.

Prvi krug kvalifikacija za Svetski kup Makedonci su završili sa skorom 0-6 i nisu se plasirali u drugi krug, pa će sada morati da igraju pretkvalifikacije za Evrobasket 2025, u grupi sa Slovačkom, Danskom i Norveškom. Samo pobednik grupe izboriće plasman u kvalifikacije za takmičenje čiji će koorganizatori biti Kipar, Finska i Letonija.



tagovi

Dragan BajićIgokeakošarkaška reprezentacija Makedonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara