(©MN Press)
(©MN Press)

Dragan Gagi Nikolić: Ako je Real kraljevski klub, Partizan je carski

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.05.23. | 16:03

Trener MZT–a kaže da smo videli, na drugoj utakmici, varvarstvo pojedinih igrača Reala

Skopski MZT nadmetanje u ABA ligi završio je na poslednjoj poziciji. Klub koji sa klupe predvodi sjani trener Dragan Gagi Nikolić sa prvog mesta ušao je u plej – of domaćeg takmičenja.

Sinoć je MZT startovao pobedom 83:69 , a trener Dragan Nikolić svoj sportski život započeo je u VK Beograd. Gagi priznaje da je digao ruke od vaterpola kada su ga saigrači potopili na dno bazena na Tašmajdanu.

Izabrane vesti

“U tom momentu mnogo ‘nežniji’ sport bila je košarka koju sam zaigrao u KK Karaburma. Odrastao sam u državi koja je bila sportska velesila sa ograničenim brojem televizijskih programa i bez sadašnjih društvenih mreža. Međutim, i pored raspada države postali smo prvaci sveta u mnogim sportovima jer smo bili zdravi kao sportska nacija. Sećam se Mundijala, selektora Ivice Osima i Safeta Sušića, pa moćnog Partizana sa Duškom Vujoševićem, Božine Jugoplastike, moćne Cibone sa Draženom, sjajne Bosne…U košarci je bilo teže biti prvak države nego Evrope. Imao sam zadovoljstvo da upoznam Veselina Vujovića, takođe jednog od mojih heroja, pa Igora Milanovića i mnogo je teško pobrojati sve veličine, a nekoga ne zaboraviti”, kaže za naš portal Gagi Nikolić.

Radnički sa Crvenog krsta je sa 81:80 dobio Crvenu zvezdu koju je predvodio Kari Pešić, dok je na klupi Krstaša bio Gagi Nikolić.

“Bila je to prava senzacija koja je priređena na 1. april, ali nije bila prvoaprilska šala. Ta utakmica mi je ostala u jačem sećanju nego neka finala i osvojeni trofeji”, priseća se Nikolić.

U fokusu košarkaške javnosti je treći meč između Partizan Mozzarta i Reala.

“Videli smo varvarstvo pojedinih igrača Reala na drugoj utakmici. Neki košarkaši Partizana su naseli na provokaciju i sačekali smo kazne. Po svim parametrima Beograđani bi sa 3-0 dobili Real jer tim sjajnog Žoca igra odlično. Dolaskom sportskog direktora i jake sportske ličnosti Zorana Savića i najtrofejnijeg trenera Željka Obradovića omogućeno je da Beograđani dobro grabe. Utakmice u Madridu su bile javni čas košarke koji su demonstrirali ‘crno – beli’. Real je pročitan sa svih strana i da nije povrede i kazni Partizan bi u trećoj utakmici obezbedio vizu za Litvaniju”.

Gagi ni jednog trenutka ne zaboravlja šta je Real.

“Najtrofejniji evropski klub, ali ako su oni kraljevski klub, Partizan je carski. Očekivali smo, pre ovih dešavanja, da Partizan ode u Kaunas i čak dobije Barselonu. U normalnim okolnostima bi bilo tako, u novoj situaciji ostaje da se vidi. Za Dante Egzuma sam glasao, u ABA ligi, kao najboljeg defanzivca. Dante puno znači Partizanu i sada ne znam šta da kažem”, zaključio je Gagi Nikolić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


tagovi

KK PartizanMZT SkopljeABA ligaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara