Detalj sa utakmice Borac Banja Luka - Mladost (©ABA League/Dragan Stjepanovic)
Detalj sa utakmice Borac Banja Luka - Mladost (©ABA League/Dragan Stjepanovic)

Drama na startu četvrtfinala ABA 2, Mladost propustila da kazni veliku grešku Borca u završnici (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.04.22. | 16:23

Banjalučani u polufinalu, Zemuncima nije pomogla ni sjajna partija Strahinje Gavrilovića

Košarkaši Borca iz Banja Luke prvi su polufinalista plej-ofa ABA 2 lige. Oni su u dvorani Jane Sandanski u Skoplju posle velike borbe i drame u završnici savladali Mladost iz Zemuna i Srbiju ostavili sa jednim predstavnikom u doigravanju (Zlatibor). Banjalučani su u poslednjih pola minuta imali dve velike prilike da izbegnu dramu i mirno privedu meč kraju, ali nisu uspeli da ih iskoriste. Potom je Mladost imala šansu da izbori produžetak, ali je Andrija Bojić bio polovičan sa linije penala, Borac je zadržao pola koša viška i odneo pobedu - 80:79.

Borac će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Heliosa i osvajača KLS-a Zlatibora.

Izabrane vesti

Na satu je ostalo manje od jednog napada (23 sekunde) kada je Vuk Bošković blokirao Nejca Klavžara i potom pokupio skok. Pukla je kontra, ali je na 17 sekundi do kraja Srđan Gavrić promašio zicer! Do lopte je došao Šejn Gibson, ali je poslao loš pas ka centru koji je presekao Draško Knežević. Gavrić je dobio priliku da se iskupi, imao otvoren put ka košu, ali je usledilo pomračanje. Uplašio se da bi Gibson mogao da ga zaustavi rampom, krenuo u drugu stranu sa idejom da potroši vreme, ali je napravio korake na devet sekundi do isteka vremena!

Gibson je potom na tri sekunde do kraja promašio trojku za pobedu, ali je Bojić uhvatio ofanzivni skok, da bi ga potom Džošua Kaningem faulirao i poslao na liniju penala. Pogodio je prvo, promašio drugo bacanje i sve je bilo gotovo.

Sjajan duel već na startu plej-ofa u Skoplju. Borac je imao i 17 poena viška u trećoj četvrtini, ali je Mladost to uspela da istopi i dođe u priliku da slavi. Nije ipak uspela.

Banjalučane je predvodio Radoš Šešlija sa 17 poena i 11 skokova (indeks 25), iako je za pola koša efikasniji bio Amerikanac Dijante Boldvin (indeks 14). Vrlo dobar i Bošković, inače brat jedne od najboljih odbojkašica sveta Tijane, koji je pored bitne blokade u finišu ubacio 11 poena uz sedam uhvaćenih lopti - za nešto više od 13 minuta (indeks 15).

Ekipi Mladosti nije bila dovoljna ni nova simultanka Strahinje Gavrilovića, koji je ubacio 27 poena uz čak 17 skokova za indeks 40! Njega su uspeli da isprate samo Gibson sa 17, kao i Bojić sa 16 poena i 11 skokova.

ABA 2 PLEJ-OF

Sreda

Borac Banja Luka - Mladost 80:79

/Boldvin 18 - Gavrilović 27/

Helios - Zlatibor U TOKU

18.00: (1,30) MZT Skoplje (16,0) Sutjeska (3,90)

21.00: (2,10) Široki (14,0) Spars (1,80)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

Mladost ZemunBorac Banja LukaABA 2 ligaStrahinja Gavrilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara