Košarka u Srbiji (©MN Press)
Košarka u Srbiji (©MN Press)

Drama poslednjeg kola KLS: Sloboda drži petu kartu za Superligu, poraz bi sve zakomplikovao

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.04.24. | 23:51

Užičani imaju trijumf više u odnosu na SPD Radnički, Džoker i Čačak 94, a potencijalno bi mogao da nastane krug četiri ekipe sa po 16 recki

Pretposlednje kolo nije nam dalo odgovor na pitanje ko će biti peti učesnik Superlige za 2024. godinu, ali je jasno da i dalje poslednju kartu drži užička Sloboda.

Igrači Vladimira Lučića nisu uspeli da slave kao gosti u lokalnom derbiju sa Zlatiborom koji je na svom parketu ipak dobio meč rezultatom 95:89 posle produžetka i stigao do 23. pobede u KLS.

Izabrane vesti

Zlatibor je bio jako blizu pobede i pre dodatnih pet minuta, ekipa Strajina Nedovića imala je u jednom trenutku i +15 (76:61), ali su gosti serijom 8:0, potom i 9:1 stigli na posed zaostatka, da bi Petar Bogićević doneo produžetak posle uhvaćene lopte u napadu.

Gosti su propustili veliku šansu da u produžetku dobiju Zlatibor sa četiri promašena slobodna bacanja, što Zlatibor koristi i pretvara u vođstvo. Dodatno se zakomplikovalo kada je domaćin zaradio tehničku grešku, ali Sloboda nije imala snage za preokret.

Najefikasniji u čajetinskom timu bio je kapiten Brano Đukanović sa 31 poenom, dok je Viktor Kovačević postigao 19 poena uz šest skokova. Jan Rebec je dodao 18 poena, a Miloš Glišić je upisao 10 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok je Boško Čorbić dao odličan doprinos u odbrani uz devet skokova, od toga šest u napadu i pet poena.

Sa druge strane, u užičkom sastavu je Petar Bogićević ubacio 20 poena, jedan manje je imao Tajler Henson, a Vuk Borovićanin je skupio 17 poena uz šest skokova.

Od ostalih konkurenata za peto mesto isplivao je Čačak 94 koji je savladao Metalac u Valjevu rezultatom 86:73. Čačane su do pobede vodili Stefan Lakić i Nikola Gašić sa zbirno 46 poena! Dvojica visokih košarkaša dominirali su unutar linije 6,75 metara i postali noćna mora Valjevaca.

Prvi je za 35 minuta ubacio 26 poena i bio na skok do dabl-dabla, na šta je dopisao po tri asistencije i ukradene lopte. To je sve bilo dovoljno za indeks 40! Gašić ga je ispratio sa 20 poena i čak 15 skokova.

Džoker je imao prednost u Pančevu, ali je na kraju morao da juri zaostatak protiv Tamiša koji je dobio meč rezultatom 99:93, dok je kragujevački Radnički takođe poražen kao gost, ali od Dinamika i na semaforu je stajalo 85:76 za domaći sastav.

Situacija na tabeli je sada prilično komplikovana. Sloboda ima 16 pobeda, jednu više od Čačka 94, Džokera i Radničkog koji su svi na po 15-14. Užičani drže sve u svojim rukama jer u poslednjem kolu dočekuje Tamiš koji je izborio opstanak. Džoker igra kod kuće sa Novim Pazarom, Radnički ima najteži posao jer mu dolazi Zlatibor, dok će Čačak 94 da ugosti Dinamik kome utakmica takođe nema takmičarski značaj.

U ovom trenutku postoji mogućnost da se stvori krug sa četiri ekipe koji bi sve zakomplikovao. Slobodi bi pobeda donela sigurno peto mesto i plasman u Superligu, dok bi joj u slučaju poraza najmanje odgovaralo da dobije Čačak 94 sa kojim jedino ima negativan međusobni skor.

Ako bi se desio krug sa četiri tima na skoru 16-14, Radnički bi imao najbolji odnos u krugu i skočio bi na peto mesto. O ostalim varijantama, sa tri kluba u krugu – ako se bude dogodilo...



tagovi

KK SPD RadničkiKK SlobodaČačak 94KLSKošarkaška liga SrbijeKK Joker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara