Zoran Lukić i Branko Maksimović (Foto: MN Press)
Zoran Lukić i Branko Maksimović (Foto: MN Press)

Drama, produžeci i poraz Maksimovića na debiju: Lukić srušio Lokomotivu i pokazao put crno-belima (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.12.21. | 20:15

Nižnji Novgorod posle dva produžetka oborio na pleća ekipu iz Krasnodara

Nakon što je Jevgenji Pašutin neslavno okončao svoj drugi mandat na klupi Lokomotive, uprava je šansu ukazala Branku Maksimoviću. Srpski stručnjak je u klubu od februara godine na izmaku, a danas je upisao i svoj debi kao prvi trener sastava iz Krasnodara. Nije ga okončao kako je priželjkivao, s obzirom da je poražen u Nižnjem Novgorodu od ekipe Zorana Lukića. Vodila se velika borba, pobednik nije pronađen ni posle 45 minuta košarke, da bi domaćin slavio tek nakon drugog produžetka - 108:104 (82:82).

Nije tako Maksimović upisao željeni rezultat, ekipa je pretrpela četvrti poraz u VTB ligi i sada ima isti učinak kao Nižnji (5-4). Sa gorkim ukusom se tako okreće još jednom velikom izazovu, s ozbirom da će u sredu u okviru osmog kola Evrokupa ugostiti Partizan (sreda, 17.30).

Izabrane vesti

Igralo se u serijama tokom regularnog dela. Tako je prvi kvartal pripao gostima, drugi domaćinu, ali je u trećem i početkom četvrtog Lokomotiva držala konce igre. Stekli su gosti i 10 poena viška početkom četvrte deonice, ali nisu uspeli da sačuvaju prednost. Serijom 9:0 Lukićevi puleni su istopili deficiti, a potom stigli i do preokreta. U dramatičnoj završnici je najpre Lokomotiva propustila nekoliko prilika da upiše pobedu, a onda nii domaćin nije iskoristio dva poslednja napada u četvrtom kvartalu, te se otišlo u produžetak.

Lokomitva je bila u prednosti većim delom prvog, a Kvin Kuk je uzeo i šut za pobedu u poslednjim sekundama. Posle prodora se digao na šut iz dobre pozicije, imao je prostora, ali nije bio precizan. U drugom je Nižnji u poslednjem minutu stigao do preokreta, ali je Lokomotiva imala šansu da izbori produžetak. Ostalo je 15 sekundi na satu, a lopta je bila u rukama Maksimovićeve ekipe. Pokušao je Stenton Kid da pogodio trojku, nije bio precizan, a onda se lopta odbila do Erika Mekoluma koji nije obratio pažnju koliko je vremena ostalo do kraja, pa je iz okreta hitro šutirao na sedam sekundi do kraja utakmice. Nije bio precizan, na kraju su domaći igrači uspeli da iskontrolišu skok i sa linije penala stave tačku.

Nije se Pašutinovim odlaskom mnogo promenilo u Lokomotivi, jer nije bilo vremena za radikalne Maksimovićeve poteze. Kao što je za Mozzart Sport i izjavio, napravljene su određene korekcije, ali su i dalje ključevi bili u rukama američkih košarkaša. Ponovo je sjajni Erik Mekolum bio najefikasniji. Bivši plejmejker Anadolu Efesa je meč okončao sa 25 poena, ali i samo 38 preciznosti šuta iz igre (6/16). Džonatan Motli je imao problema sa prekršajima, pa je susret okončao posle samo 23 minuta provedene u igri. Definitivno je i to uticalo na konačan rezultat, pošto je sjajni Amerikanac za vreme provedeno na parketu ubacio 19 poena i bio drugi strelac ekipe. NBA šampion Kuk se još traži, ali je večeras odigrao solidno - meč je okončao sa 15 poena i osam asistencija, mada se poput Mekoluma prilično ispucavao (6/15 iz igre - 40 odsto). Stenton Kid je ubacio 11 poena, uz samo 30 odsto ubačenih šuteva (3/10).

Ispucavali su se mahom najboljih pojedinci Lokomotive, ali su i tako bili na pragu trijumfa. Na kraju nisu bili dovoljno strpljivi, mirni i skoncentrisani u završnici (18 izgubljenih lopti), što je borbena ekipa Zorana Lukića znali da kazni. U pobedničkom sastavu se sa 24 poena istakao Rolands Frejmanis, dok je dva manje dodao Sergej Toropov. Aleksander Čadov je dodao 14, dok su po 10 poena upisali i Ivan Strebkov (8as), kao i Mihail Kulagin.



tagovi

kk Nižnji NovgorodKK Lokomotiva KubanjZoran LukićBranko MaksimovićErik MekolumDžonatan MotliKvin Kuk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara