Foto: aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kucelin
Foto: aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kucelin

Drama u hrvatskom derbiju, Jovanovićeva Cibona posle velike borbe upisala i treću pobedu

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.10.21. | 22:56

Ekipa iz Vladimira Jovanovića je sjajno otvorila sezonu

U hrvatskom derbiju u okviru trećeg kola Jadranske lige, Zadar je u dvorani Krešimir Ćosić dočekao Cibonu. Iako je domaćin vodio većim delom susreta, Cibosi su serijom 13:0 na kraju treće i početkom četvrte deonice došli do preokreta, ključne prednosti, a potom i pobede. Treće na startu sezone, kako su u prva dva kola bili bolji od Mornara i Mege - 68:67. Zadrani još nisu osetili slast trijumfa.

Veoma tvrd meč, ne preterano atraktivan. Oba tima su žarko želela trijumf, bilo je i grešaka, srljanja, ali u ne tako lepoj košarkašoj predstavi na kraju su se bolje snašli gosti. Zadar je imao kontrolu skoka (34:26), duplo više slobodnih bacanja (17/28 sa linije penala), ali je imao čak 18 izgubljenih lopti, što je na kraju bilo i ključno.

Izabrane vesti

Mali broj poena u prvoj četvrtini, gosti su teško pronalazili rešenja u napadu, da bi Zadrani na prvi odmor otišli sa četiri poena viška. usledila je rezultatska klackalica u nastavku. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je domaćin uspeo da ode na veliki odmor sa pola koša u plusu. U trećem kvartalu je viđeno po 13 poena na obe strane. Poveo je domaćin sa 13:5, da bi se Cibosi vratili na poen minusa serijom 8:0. Vezali su još pet poena na startu odlučujućeg perioda i stigli do vođstva. Usledila je velika borba, ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi gosti u samom finišu stekli nešto osetniju prednost, koju uspevaju da zadrže do samog kraja.

U pobedničkom sastavu se ponovo istakao Nejtan Rivers sa 12 poena i devet skokova (indeks 19). Ovoga puta su ga ispratili Roko Prkačin sa istim košgeterskim učinkom, kao i Amar Gegić i Krešimir Radovčić sa po 11 poena. Kod Zadra ubedljivo najbolji bivši centar Partizana i Mornara Uroš Luković sa 16 poena i sedam skokova, pet manje uz isti broj uhvaćenih lopti ubacio je Džastin Karter.



tagovi

CibonaKK ZadarABA ligaNejtan RiversRoko PrkačinVladimir JovanovićUroš Luković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara