©Shutterstock
©Shutterstock

Drama u Španiji dostigla vrhunac, majstorice odlučuju: Desetkovani Real čeka Valensiju, tradicija na strani Blankosa

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.06.21. | 12:40

U oba polufinalna duela odluka će pasti u trećoj utakmici, Real desetkovan dočekuje Valensiju posle teškog poraza u Fonteti

Dominirali su Madriđani u regularnom delu španskog prvenstva, pretrpeli samo dva poraza, jedan im je nanela upravo Valensija. Ipak, najduža sezona u istoriji kluba ostavila je danak. Blankosi su već odigrali 84 utakmice, povrede se nižu. Bez Serhija Ljulja, Nikolasa Laprovitole i Alberta Abaldea doživeli su težak poraz u Fonteti, iako su pre toga uspeli da slave kod kuće. Nadaju se novom trijumfu u Vizink centru, koji bi im obezbedio plasman u finale (22.00). Sa druge strane žreba su Barselona i Tenerife, gde će pobednik takođe biti odlučen posle majstorice.

22.00: (1,55) Real Madrid (14,5) Valensija (2,70)

Izabrane vesti

Po drugi put u sezoni Real će imati podršku navijača i nada se da bi na krilima publike mogao da nanese poraz Valensiji. Sastav Haumea Ponsarnaua je četiri puta ove sezone uspeo da nanese poraz Kraljevskom klubu, jasno je da Pablo Laso ima problem sa Narandžastima. Sada će bez čak pet prvotimaca (van stroja su i Entoni Rendolf i Trej Tompkins) pokušati da u jednoj od najvažnijih utakmica u sezoni izađe na kraj sa borbenim sastavom iz Fontete.

U prvoj utakmici finala velika razlika je viđena u skoku. Real je imao čak 10 više ofanzivnih, dok je pod svojim košem sakupio 35 lopti (Valensija 26). Na kraju su Madriđani imali 19 skokova više od rivala. Kada na to dodamo i blokade, kojih je domaćin imao šest, a gost nijednu (Usman Garuba prednjačio sa tri), jasno je da je kontrola reketa donela prevagu Blankosima.

Zbog problema sa povredama Real je morao i da pozove mladog Huana Nunjeza iz U18 selekcije, na otvaranju serije je upisao dva poena, uz dva skoka i jednu asistenciju, ali je Fabijan Kozer dominira. Ubacio je 24 poena Valensiji, pogodio pet trojki i četiri dvojke (bez promašaja). Edi Tavares je odigrao važnu ulogu sa 17 poena i 11 skokova, dok je dvocifren sa 13 bio i Džef Tejlor. Gosti se baš nisu snašli u prestonici, po 11 poena postigli su Martin Hermanson i Luj Labejri, dok je 10 dodao Bojan Dubljević. Nikola Kalinić je posle sjajne role u majstorici sa Baskonijom, meč u Vizink centru okončao sa šest poena, četiri asistencije i dve uhvaćene lopte.


Druga pesma se pevala u drugom susretu. Interesantno je da je Valensija ubacila samo šest trojki, a da je na kraju slavila sa 18 razlike. Prednost domaćina u Fonteti išla je i do 24 poena, ovoga puta su Ponsarnauovi vojnici uspeli da probiju Realom zid u reketu (30/45 za dva). Francuski reprezentativac Labejri je meč okončao sa 18 poena, Majk Tobi je dodao pet manje, dok je dvocifren bio i Klemen Prepelič sa 11 poena. Kalinić ponovo korista, šest poena, četiri skoka i tri asistencije, uz po jednu blokadu i ukradenu loptu. Sve je stalo u Realu, jedini je Džejsi Kerol uspeo da pruži otpor rivalu, meč je okončao sa 13 poena i samo je popularni Mitraljeta bio dvocifren u poraženoj ekipi.

Real je desetkovan povredama, ali iako se ove takmičarske godine mučio, ima tradiciju na svojoj strani. Sa Valensijom se dosad sastajao u polufinalima plej-ofa ACB lige u tri navrata i sva tri puta je uzeo kartu za samo završnicu. U poslednjem duelu na eliminaciju, Blankosi su bili bolji od Valensije sa 85:74, u okviru četvrtfinala Kupa kralja.

ACB - POLUFINALE (MAJSTORICE)

Četvrtak

22.00: (1,55) Real Madrid (14,5) Valensija (2,70)

Petak

22.00: (1,20) Barselona (19,0) Tenerife (5,00)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

ACB ligaKK Real MadridKK ValensijaPablo LasoĐaume PonsarnauNikola KalinićDžejsi KerolValter TavaresKlemen PrepeličFabijen Kozer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara