Foto: AFP
Foto: AFP

Drejmond Grin suspendovan na neodređeno, udaranje Nurkića bi moglo skupo da ga košta

Vreme čitanja: 1min | čet. 14.12.23. | 14:28

Košarkaš Golden Stejta drugi put kažnjen ove sezone, 18. put u karijeri

Nešto nije u redu sa Drejmondom Grinom. Odličan je košarkaš, veoma inteligentan, uvek iskren, ali nastavlja da ređa neshvatljive incidente jedan za drugim. Sve i da je bio provociran, nema opravdanja za 18. suspenziju u karijeri.

Poslednju u nizu zaradio je zbog udaranja Jusufa Nurkića iz čista mira. Iz jednog okreta ga je zveknuo po glavi, bilo je jasno da je određena namera postojala i NBA liga je morala da reaguje. Pošto izgleda ni čelnici takmičenja ne znaju šta će sa njim, suspendovali su ga na neodređeno.

Izabrane vesti

"Moraće da dosegne određene standarde lige i tima kako bi se vratio na teren", stoji u zvaničnom saopštenju, uz napomenu da je pri izricanju kazne uzeta u ozbir njegova istorija "nesportskog ponašanja".

Naravno, nijedan aktivni igrač nema više suspenzija, ali nije prvi put da se izriče kazna na neodređeno vreme. Bivši komesar NBA lige Dejvid Stern je svojevremeno na isti način suspendovao Gilberta Arenasa, kada je uneo pištolj u svlačionicu. To je na kraju dovelo do zabrane igranja na 50 mečeva.

Ne pominje se koliko bi Grin mogao da bude udaren po džepu, iako je poznato da je dosad na kazne platio 2.200.000 dolara, ali za svaku propuštenu utakmicu u nastavku sezone mogao bi da plati od 150.000 do 200.000 dolara, u zavisnosti od toga da li će biti van terena na 20 ili više mečeva.


tagovi

Golden Stejt VoriorsDrejmond GrinJusuf Nurkić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara