Američki tim iz Rija 2016. (©Reuters)
Američki tim iz Rija 2016. (©Reuters)

Drim tim traži promenu pravila za OI i trenira sa Španijom i Australijom

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 14:09

Traže mogućnost da kasnije pošalju spisak

Najjači jesu, ali nedodirljiv nisu. Barem zato što se ni Amerikanci više ne sećaju kad su na neko veliko reprezentativno takmičenje poslali zaista najbolji sastav koji imaju. I kao da predosećaju da će tako biti i na Olimpijskim igrama u Tokiju zbog čega su već tražili promenu pravila.

Direktor Džeri Kolanđelo je za I-Es-Pi-En (ESPN) otkrio da je USA Basketball, organizacija koja brine o američkoj reprezentativnoj košarci, pisala nacionalnom Olimpijskom komitetu, Međunarodnom olimpijskom komitetu i Fibi i zatražila da se učesnicima Igara dozvoli da spisak igrača pošalju kasnije no inače.

Izabrane vesti

U regularnim okolnostima spisak se šalje nekoliko nedelja unapred. Međutim, ove godine zbog korona virusa plej-of NBA lige završiće se samo tri dana pre no što će “drim tim“ – mada je samo onaj iz 1992. zaista zaslužio takav nadimak – igrati prvu utakmicu na Olimpijskim igrama.

Ovo nisu normalna vremena. Dostavljanje spiskova do određenih rokova nema nikakvog smisla. Tražimo fleksibilnost da možemo da zamenimo igrače u vrlo kasnoj fazi kako bismo zaista mogli da na teren izvedemo najbolje što imamo. To ne važi samo za nas, već za sve zemlje“, rekao je Kolanđelo i objektivno: moramo da kažemo da je u pravu.

Teoretski, i Srbija bi mogla da bude u problemu ako Denver Nikole Jokića daleko dogura u plej-ofu.

Kako bilo, Kolanđelo je otkrio i da američki tim planira da organizuje predolimpijski mehur u Las Vegasu u kome će se pripremati sa reprezentacijama Španije i Australije. Ne treba da čudi, aktuelni svetski šampioni, u timu imaju pet NBA zvezda: Marka Gasola, Rikija Rubija, Seža Ibaka, Huanča Ernangomeza i Vilija Ernangomeza. Australija ih ima čak 10, uključujući tu i Bena Simonsa, Patija Milsa, Džoa Ingla, Dantea Eksuma i Matisa Tajbula.


tagovi

košarkaška reprezentacija SADtokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara