(©Starsport)
(©Starsport)

Drugačije nije moglo – El Klasiko u finalu: Barselona iskopirala Real

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 22:50

Katalonski klub, poput Kraljevskog, dobio polufinalnu seriju sa 3-1

Kup kralja ponudio je iznenađujuće finale, ne i španski šampionat. Drugačije nije moglo – igraće se El Klasiko. Ponovo će Real Madrid i Barselona odlučivati o tome gde će završiti titula.

Pretili su Huventud i Unikaha, pravili brejkove i dovodili favorite u neugodnu poziciju. Ipak, ništa više od toga. Blaugrana je iskopirala Real, poput Kraljevskog kluba dva puta je trijumfovala na strani, dobila polufinalnu seriju u četiri utakmice i u Malagi overila plasman u novo finale – 87:75.

Izabrane vesti

Koliko je Unikaha bila neugodna u Palau Blaugrani, toliko je nemoćna bila u Malagi. Naročito večeras u trećoj četvrtrini, kada je ekipa Šarunasa Jasikevičijusa prelomila utakmicu i kreirala nedostižnu prednost. Izbegla je sve klopke koje je postavio Ibon Navaro, potučen je domaćin na svim poljima: u reketu, šutu spolja, kreaciji, skoku…

Jednostavno, nije mogla Unikaha da se nosi sakatalonskim klubom. U prvom poluvremenu je za domaćina nedokučiv bio Tomaš Satoranski. Apsolutno sve je pogodio češki organizator igre. Fenomenalno je šutirao trojke, pogađao i sa poludistance, te zajedno sa Nikolom Mirotićem minirao sve varijacije u odbrani rivala.

Mirotića nije služio šut sa distance, prestao je da forsira i počeo da igra pod košem. Kada nije poentirao iz igre – dobijao je slobodna bacanja. A, sa penala je pucao bez greške. Kajl Kjurik i Aleks Abrines su doneli poene iz drugog plana – pogotovo ubojiti bili van linije za tri poena – a kada se Šarunas Jasikevičijus setio da ima Nikolu Kalinića i da bi mogao da ga iskoristi, srpski reprezentativac mu se odužio poenima.

Barselona je šutirala trojke i preko 50 odsto, daleko bolje je lopta kružila u napadu gostiju, što je rezultiralo lakim poenima iz otvorenih pozicijama. Uglavnom su košarkaši Unikahe kasnili za korak ili pravili greške u preuzimanjima. Ništa im nije polazilo za rukom do trenutka kada je utakmica postala jednosmerna ulica.

I preko 20 poena prednosti imali su Katalonci, tada su se razigrali David Kravič i Kendrik Peri, međutim, bilo je prekasno da bi se išta promenilo. Zakazali su Melvin Edžam i Vil Tomas, na nivou nije bio ni Tajson Karter. Sve je po zlu krenulo za Unikahu u utakmici bez prava na grešku. Podbacio je tim Ibona Navara u odsudnom trenutku.

ŠPANSKO PRVENSTVO – POLUFINALE:

Utorak

Unikaha – Barselona 75:86 /1:3 u seriji/

/Kalinoski 15 – Mirotić 14/



tagovi

KK BarselonaUnikahaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara