Dejan Mijatović (©MN Press)
Dejan Mijatović (©MN Press)

Duel za opstanak u Baru, oslabljeni Borac Mozzart želi odbranom do pobede

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.03.23. | 15:14

Čačani u Baru bez Novakovića i Petrovića

Košarkaši Borca Mozzart igraju utakmicu za opstanak u ABA ligi. Iza čačanskog tima je veoma važna utakmica i još bitnija pobeda u susretu sa Studentskim centrom (92:90), a ponovo će izabranici Dejana Mijatovića igrati protiv crnogorskog sastava - Mornara u Baru.

Zahvaljujući pozitivnom rezultatu, Borac Mozzart je uspeo da popravi svoje stanje na tabeli. Takođe, odvojio se od MZT-a za jednu pobedu i drži poziciju za plej-aut. Priliku da dodatno poboljša svoj plasman Borac Mozzart će imati u Baru. Pored minulog trijumfa, Čačane može da osokoli i podatak da su u prvom delu sezone slavili kod kuće protiv crnogorske ekipe (90:87). Razume se, to ovog puta neće biti lako, jer ni domaćin nije u idealnoj poziciji, tako da će i on juriti trijumf.

Izabrane vesti

Dejan Mijatović, šef struke Čačana, osvrnuo se na meč sa Studentskim centrom.

"Izuzetno bitna utakmica je iza nas. Studentski centar je pokazao da ima kvalitet i da je među najnezgodnijim ekipama u ligi. S druge strane, mi nemamo izbora, svaka utakmica je važna. Momci su odreagovali na pravi način, a posle utakmice sam rekao da je u svakom delu utakmice bio po jedan heroj", izjavio je trener Borac Mozzarta.

Što se tiče sledećeg protivnika, strateg čačanskog tima ima samo reči hvale.

"Niko nije očekivao ovakav plasman Mornara. Imao je dosta turbulencija ove sezone, dosta je promenio roster. Tokom sezone su stigli neki košarkaši, tako da je bilo potrebno vreme za uklapanje. Ali Mornar ima odličan tim, mesto na tabeli nije realno. Ekipu vodi sjajan stručnjak Miki Pavićević, koga izuzetno cenim i poštujem. Mornar ima sjajne individualce, igrače sa velikim brojem poena u rukama".

Vreme koje je imao na raspologanju crveno – beli sastav iskoristio je da se spremi na najbolji način.

"Očekuje nas prava ratnička utakmica. Gotovo da smo u istoj situaciji Mornar i mi. Oba sastava će imati imperative pobede. Postoji dosta stvari koje ćemo morati da odradimo. Ali fokus mora biti na igri u odbrani. Moraćemo da igramo čvrsto, jer Mornar igra brzu košarku. Takođe, potrebno je da budemo disciplinovani i odgovorni u napadu. Sve u svemu, očekuje nas teška utakmica".

U Baru Mijatovć će biti lišen pomoći Alekse Novakovića, koji je obnovio povredu, kao i Mihaila Petrovića, koji je na treningu povredio šaku leve ruke.

ABA LIGA - 21. KOLO

Subota

Igokea - FMP 77:70

/Kroford 19 - Mur 17/

Cibona - Budućnost 83:87

/Bundović 32 - Rejnolds 19/

Nedelja

Mega - MZT Skoplje 93:86

/Đurišić 20 – Kefi 18/

17.30: (2,70) Zadar (14,5) Cedevita Olimpija (1,55)

19.30: (1,45) Mornar Bar (15,0) Borac Mozzart (3,05)

Ponedeljak

20.30: (1,70) Partizan Mozzart Bet (15,0) Crvena zvezda (2,40)

*** Kvote su podložne promenama

Pišu: Đurđe Mečanin/Nikola Minović




tagovi

Borac MozzartKK BoracMornar BarDejan Mijatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara