Dupli brejk! Šaj nije imao sa kim, Dalas nosi 1:1 u Teksas; težak poraz Bostona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.05.24. | 06:46

Seltiksi žestoko podbacili

Pade i Oklahoma! Samo još Minesota nema poraz u ovogodišnjem doigravanju NBA lige... Najbolji tim Zapadne konferencije iz ligaškog dela, poražen je od Dalasa na svom terenu sa 110:119, tako da se serija seli u Teksas pri rezultatu 1:1 u seriji.

Mevsi su kontrolisali utakmicu u najvećem njenom delu, imali dvocifrenu razliku u ranoj fazi (najviše 14 poena) koju će Tanderi uspeti da istope po povratku na parket posle velikog odmora, kada su čak i poveli (75:72), međutim na 77:77 uslediće serija Dalasa 13:2, ponovo povratak na ozbiljnu razliku i preduslov za miran finiš.

Izabrane vesti

Oklahoma je žilav tim, borila se da se još jednom vrati u meč, da bi je na 2:26 do kraja definitivno otpisao Tim Hardavej, trojkom iz ugla, iz veoma teške pozicije - 117:106. Tog časa svima u hali i kraj malih ekrana bilo je jasno da imamo brejk.

Teksašani su izuzetno dobro šutirali jutros, ubacili su 18 trojki iz 37 pokušaja, a prednjačili su Luka Dončić i Pi Džej Vošington. Obojica su postigli po 29 poena, s tim da je prva zvezda Dalasa imala 5/8 za tri, a Vošington 7/11. Slovenac je uhvatio i 10 lopti, pa su mu samo tri dodavanja nedostajala da kompletira tripl-dabl.

Hardavej je sa klupe doprineo sa 17 koševa, Danijel Gaford dodao je 13, Džoš Grin 11...

Šaj Gildžes Aleksander, za kog mnogi smatraju da je pre našeg Nikole Jokića trebalo da ove godine ponose epitet najkorisnijeg igrača (MVP), bio je najefikasniji na utakmici sa 33 poena, 12 skokova i osam asistencija. Kanađanin nije imao pravu podršku. Pre svih, 'izdao' ga je mladi Čet Holmgren, koji je promašio pet trojki (1/6) i generalno slabo šutirao iz igre (4/12). Na kraju 11 koševa za ovog momka. Džejlen Vilijams ubacio je 20, ali takođe se nije proslavio kada su procenti u pitanju (7/17). Svi ostali ispod 10 poena...

Boston Seltiksi doživeli su drugi poraz u ovom plej-ofu. I ponovo na svom parketu. Seriju sa Klivledom započeli su na istovetan način kao onu protiv Majamija - siguran trijumf u prvom meču, pa neočekivano loša partija i poraz u drugom susretu u TD gardenu za brejk rivala. Ovoga puta minus zaista ozbiljan, čak 118:94 za Kavalirse.

Nakon izjednačenog prvog dela i puno smenjivanja u vođstvu, četa Džej Bi Bikerstafa otvorila je veoma dobro drugi deo, napravila seriju 10:3, a nedugo zatim prvi put stekla i dvocifrenu razliku. Bilo je to nakon trojke Darijusa Garlanda za 77:66.

Od tog momenta Seltiksi ne mogu da se spuste ispod devet poena minusa i razlika u poslednjoj deonici počinje da raste. U trećem delu igre blistao je Donovan Mičel s četiri trojke iz pet pokušaja, ubacivši ukupno 16 poena u toj četvrtini, dok su potom na scenu stupili Maks Strus i Kris LeVert.

Šut je služio veoma dobro Kavalirse, ubacili su 13 trojki i imali blizu 50 odsto šuta za tri poena. Mičel je na kraju završio sa pet trojki (5/7), a Garland sa četiri (4/5). Prosek je pokvario Strus sa svojih 2/7.

Najefikasniji kod pobednika bio je Donovan Mičel - 29 poena. Nije mu mnogo falilo do tripl-dabl učinka, pošto je uhvatio sedam lopti i podelio osam asistencija. Centar Evan Mobli i pomenuti rezervista LeVert dodali su po 21 koš, a Strus i Ajzak Okoro po 12. Garland je brojao do 14.

Najbolji igrači Bostona potpuno su podbacili. Pre svih Džejlen Braun sa 0/6 za tri, odnosno Derik Vajt sa 1/8. Niko iz startne postave Seltiksa nije imao preko 45 odsto iz igre, s tim da su Vajt i Džru Holidej bili ispod 30 procenata?!

Zvuči neverovatno, ali domaćin je dva poena gađao 33/80?!

Kad je crta podvučena najefikasniji bio je Džejsopn Tejtum sa 25 poena. Braun je nekako sakupio 19, svi ostali značajno manje. Pejton Pričard imao je pristojan doprinos sa klupe - 13 koševa.



tagovi

NBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara