Dušan Alimpijević (Foto: Starsport)
Dušan Alimpijević (Foto: Starsport)

Dušan Alimpijević na pragu novog angažmana, preuzima Bešiktaš umesto Jurija Zdovca

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.06.23. | 16:31

Odlazak generalnog sponzora iz Burse promenio planove istanbulskog tima

Beležio je Dušan Alimpijević odlične rezultate tokom prethodne dve sezone u Turskoj, vodio Bursu i do finala Evrokupa, lansirao nekoliko igrača na najveću pozornicu. Ipak, izgleda da je došlo vreme za rastanak. Naime, kako prenosi Eurohoops, srpski stručnjak je blizu prelaska na klupu Bešiktaša.

Klub iz Istanbula ima velike planove za narednu sezonu, već je predstavio dva kvalitetna domaća pojačanja u Egehanu Arni iz Anadolu Efesa i Jigitu Arslanu iz Bahčešehira, a imao je dogovor sa Jurijem Zdovcom za poziciju šefa struke.

Izabrane vesti

Ipak, kada je postalo zvanično da Bursa ostaje bez generalnog sponzora, Bešiktaš je ugledao priliku da angažuje mladog srpskog stručnjaka koji je već ostvarivao dobre rezultate u Turskoj.

Takođe, iz Burse je u Bešiktaš nedavno stigao i novi generalni mendažer Nedim Judžel, a on se navodno sa Alimpijevićem sastau u Beogradu kako bi pregovarali o nastavku saradnje u Istanbulu.

Tako bi srpski trener trebalo da nastavi da radi u Turskoj, ali i u Evropkupu, s ozbirom da su se Orlovi prijavili za učešće u drugorangiranom evropskom takmičenju, mada je potrebno da sačekaju zvaničnu potvrdu.

Jedina prepreka zasad je Alimpijevićev važeći ugovor sa Bursom, koji ga za klub vezuje još dve sezone. Ukoliko je Bešiktaš zaobiđe, očekuje se da bivši trener Crvene zvezde potpiše 1+1 saradnju.


tagovi

Dušan AlimpijevićKK BešiktašBursaJurij Zdovc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara