Dušan Ristić (©MN Press)
Dušan Ristić (©MN Press)

Dušan Ristić na pragu Galatasaraja

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 09:45

Reprezentativac Srbije pred selidbom u Istanbul

Dobrim igrama u dresu reprezentacije Srbije i španske Fuenlabrade, Dušan Ristić je privukao pažnju istanbulskog Galatasaraja sa kojim je nadomak dogovora, prenosi novinar Semih Tuna sa uglednog Eurohupsa.

Istanbulski klub ima problema sa povredama igrača, a kako je iz rotacije otpao i Džehajve Flojd, ubrzali su proces potrage za zamenom i izbor je pao na bivšeg centra Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Ristić je u Fuenlabradi od leta 2021. godine, a ove sezone pruža odlične partije sa prosekom od 15,5 poena i 6,1 skokom na 12 upisanih nastupa.

Bio je deo reprezentacije Srbije na Evrobasketu, a već neko vreme je redovan u selekciji Svetislava Pešiće tokom FIBA prozora, pa je tako imao važnu ulogu i u novembarskom, kada je u ključnom susretu protiv Turske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo postigao 16 poena. Šutirao je sa distance 4/4, postigao neke veoma bitne trojke u poslednjoj deonici još jednom pokazao da ima meku ruku, što mu je kao 213 centimetara visokom centru veliki kvalitet.

Galatasaraj sa klupe predvodi bivši asistent Dimitrisa Itudisa iz moskovskog CSKA Andreas Pistolios. Ekipa ima velike ambicije, a ostvarila je plasman u Top 16 fazu Lige šampiona, dok je u Turskoj četvrta na tabeli sa učinkom 7-5.

Ristić je karijeru počeo u FMP-u, kratko je bio i u Crvenoj zvezdi pre nego što je otišao u Sjedinjene Američke Države, gde je četiri godine proveo na Univerzitetu Arizona. Po povratku u profesionalnu košarku ponovo je obukao dres Zvezde, iz koje je odlazio na pozajmice u Astanu, Brešu i Avtodor, pre nego što se preselio u Fuenlabradu.


tagovi

Dušan RistićKK GalatasarajFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara