(©MN Press)
(©MN Press)

Duško Ivanović o porazima u neizvesnoj završnici: Dajte, molim vas, pa koliko smo utakmica dobili!?

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.10.23. | 22:56

Trener Crvene zvezde izneo utiske posle drugog neuspeha u EL sezoni

Nisu košarkaši Crvene zvezde uspeli da savladaju Monako u trećem kolu Evrolige. Ponovo su pali u neizvesnoj završnici i sada su na učinku 1-2, koji imaju i Kneževi.

Trener Duško Ivanović je posle susreta izneo utiske na konferenciji za medije.

Izabrane vesti

"Teška utakmica i mislim da u poslednja četiri minuta nismo dobro igrali u odbranu. Monako je igrao čvrsto, nismo imali dobre situacije. Šut nije bio dobar, kao na prvoj utakmici", kratko je sumirao dešavanja sa meča.

Novinari su konstatovali da je pretrpljen još jedan poraz u finišu susreta i da bi to mogao da bude problem.

"Zašto? Dajte molim vas, pa koliko smo utakmica dobili!? Sve zavisi kako se gleda. U poslednja tri minuta smo imali tri kardinalne greške u napadu, oni su poveli i to je to. Da nismo to napravili, bio bi egal i jedna lopta bi odlučivala. Igrali smo dobro do poslednjih nekoliko minuta, a kad su oni stekli prednost i to je bilo to”.

Upitan je da li je zbog čestih izmena tražio pravu petorku tokom susreta.

"Neću da tražim opravdanje, ali ekipa smo koja ima mnogo novih igrača, nismo još uhvatili ritam, došli u formu da vidimo kako možemo da igramo. To što smo imali probleme u poslednjim minutima, nije pravilo. Dajte molim vas”.

Na pitanje šta je prevagnulo u korist rivala Ivanović je rekao:

"Problem je bio da je Monako igrao sa kontaktom od početka do kraja, a mi smo igrali konkretnu odbranu, ali ne i kontakt kao oni. Imali su mogućnost više da naprave faul nego mi. Imali smo pet faulova u trećoj četvritni, oni nula”.

Crveno-beli su ponovo uzeli veliki broj šuteva, ali večeras procenti nisu bili na viskom nivou kao na premijeri protiv Asvela.

"Kad smo dobili prvu utakmicu, svi su bili zadovoljni, ali ja sam rekao da treba da se vidi kako Zvezda igra kada ne pogađa šuteve. Da dobijemo i kada ne pogađamo otvorene šuteve. Imamo takav tim, da smo na sve tri utakmice šutirali više trojke nego dvojke”.

Luka Mitrović je proveo svega 12 minuta na parketu, ali nije reč o povredi.

"On je okej, igrao je dobro, ali je Bolomboj na toj poziciji bio naš najbolji igrač. I u odbrani i napadu. Zamenio sam ga zato što je bio umoran".

Šabaz Nejpir se nije najbolje snašao na kraju utakmice.

"Nejpir je igrač koji treba da bude igrač odluke i biće. On može da izgubi utakmicu, ali će nam i dobijati utakmice. Sve je to sastavni deo igre", zaključio je Ivanović.


tagovi

KK Crvena zvezdaDuško IvanovićEvroligaMonako

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara